DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Gölcük'te Cumhuriyet'in 100. Yıl coşkusu muhteşemdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.

Gölcük'te Cumhuriyet'in 100. Yıl coşkusu muhteşemdi
30.10.2023 06:40
97
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yıl dönümü coşkusu, Gölcük’te binlerce kişinin katıldığı fener alayı ve törenlerde coşku ile kutlandı.

Gölcük’te 7’den 70’e her yaş gurubundan binlerce kişi, ellerinde bayraklarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yıl dönümünü, tören ve fener alayında doya doya yaşadı. Sabah saatlerinde Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde geçiş töreni ile başlayan 100. yıl kutlamalarındaki coşku, akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ile zirveye ulaştı.

 

BİNLERCE KİŞİ 100.YIL İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen geçiş törenine Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, siyasi parti ilçe başkanları, yöneticileri, askeri ve sivil erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması sonrası geçiş töreninde Kaymakam Gültekin, Başkan Sezer ve Garnizon Komutanı Baysal halkı selamladı.

 

CUMHURİYET COŞKUSU FENER ALAYINDA ZİRVEYE ULAŞTI

Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu, akşam saatlerinde Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı önünden başlayan fener alayı ile devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişinin katıldığı fener alayına Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti ilçe başkanları, yöneticileri, marşlar eşliğinde coşku Anıtpark’a yürüdüler.

 

19.23’DE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI

Fener alayının Anıtpark’a ulaşması sonrasında saat 19.23’de havai fişek gösterisi başladı. Anıtpark’ta toplanan yüzlerce kişi, gökyüzünde görsel şölene sahne olan havai fişek gösterisi beğeni ile izlediler. Daha sonra Anıtpark’a giren binlerce kişi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası çalınan marşlarla Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutladılar.

 

MUHTEŞEMSİN GÖLCÜK

Törende alanı dolduran hemşehrilerinin muhteşem göründüğüne değinen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın haklı gururunu büyük bir şerefle yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Özellikle İstiklal Harbimizin kahraman gazilerini, ahirete irtihal etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Tarihte destanlar yazan bu millet Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacak, bir fazilet rejimi olan Türkiye Cumhuriyeti, Allah’ın izni, sizlerin sahip çıkması ile inşallah ilelebet payidar olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

 

100 YIL GÖLCÜK’Ü IŞIL IŞIL YAPTI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılarak Anıtpark’a yerleştirilen ışıklı 100. Yıl yazısı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ellerinde Türk bayrakları ile yazı önüne gelen vatandaşlar, gün boyunca yazı önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı