DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

GTA VI ne tip yenilikler vadediyor?

GTA VI ne tip yenilikler vadediyor?
18.12.2023 13:50
14
A+
A-

Dünyaca ünlü Grand Theft Auto serisinin en yeni oyunu GTA VI açıklandı ve oyun sektöründe büyük bir yankı uyandırdı. Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, 2025’te çıkışını gerçekleştirecek olan bu büyük oyunla ilgili görüşlerini paylaştı.

Uzunca bir süredir açıklanması beklenen GTA VI, geçtiğimiz haftalarda, son derece ilgi çeken bir fragmanla tanıtıldı. Rockstar Games aslında bir geri sayım başlatmıştı fakat bu geri sayımın sonlanmasına saatler kala fragman internete sızdırıldı ve ünlü oyun firması da oyunun tanıtımını erkene çekmek durumunda kaldı. Fragmanda gösterilenlerin ötesinde pek fazla bilgi paylaşmayan Rockstar Games, tüm oyun severleri ve oyun sektöründe yer edinmiş mecraları oyunla ilgili bolca yorum yapmaya yönlendirdi.

Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu’na göre GTA VI fragmanında gösterilenler ve oyunun vadettikleri son derece umut verici. Şu ana kadar elbette birçok oyun fragmanında üst seviyede bir görsellik görüp oyun çıktığında bu grafik kalitesinin altında bir manzarayla karşılaşmış olsak da oyunun arkasında Rockstar Games gibi işinin ehli bir firmanın olması, oyunun görsel olarak -aynı GTA V’te olduğu gibi- ileri bir noktada olacağının göstergesi.

Her ne kadar ilk GTA oyununda dört farklı kadın karakterden birini seçebiliyor idiysek de, GTA’nın isminden bahsettirmeye başlayan GTA III ve sonrasındaki üç boyutlu oyunlarda hep erkek karakterlerin başrolde olduğunu görmüştük. GTA VI bu geleneği kırarak Lucia adındaki hırslı ve cesur bir kadın karakteri başrole oturtuyor. Mehmet Dumanoğlu, bu seçimin oyunun havasını farklı bir yere taşıyarak oyuna taze bir görünüm kazandıracağını düşünüyor.

GTA VI Leonida eyaletinde, Vice City’i de içine alacak olan büyük bir bölgede geçecek. Florida eyaletinden sonuna kadar esinlenildiği belli olan bu bölge, özellikle Amerika’da yaşayanların kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak. Oyun bu konuda o kadar büyük bir Amerika teması içeriyor ki fragmanda gösterilen ve TikTok benzeri bir sosyal medya platformundan yapılan paylaşımların birçoğu Florida’da gerçekleşen gerçek olayları konu edinmiş durumda. Oyunda son yılların en büyük bağımlılığı sosyal medya kullanımının bir şekilde yer alacağını da fragmanda gördüklerimiz neticesinde söyleyebiliriz.

Mehmet Dumanoğlu GTA VI’nın öncelikli olarak konsollar için çıkacak olması konusunu da değerlendirdi. Rockstar Games’in GTA V için de benzer bir strateji belirlediğini belirten Dumanoğlu, GTA VI’nın bu defa biraz daha kısa bir sürede PC’de boy gösterebileceğini düşünüyor. Bunda GTA’nın, online oyun olanağı tanıyan GTA Online versiyonunun PC oyuncuları tarafından da çokça oynanıyor olması etkili olacak.

Henüz oyunla ilgili çok az bilgiye sahip olduğumuz için büyük cümleler sarf etmek ve iddialı tahminler yapmak güç lakin Rockstar Games’in GTA V’ten bile sağlam bir oyun ortaya çıkartacağını öngörmek, pek de yanlış olmaz…