DOLAR
32,4169
EURO
34,8293
ALTIN
2.431,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

HSBC Türkiye çocuklarla sanatı bir araya getiriyor

 Sanata ve çocukların sanat bilinci kazanmasına yönelik desteğini sürdüren HSBC Türkiye, İstanbul Modern sanat müzesi Keşif Alanı’nın sponsorluğunu üstlendi.

HSBC Türkiye çocuklarla sanatı bir araya getiriyor
27.06.2023 15:40
319
A+
A-

 Sanata ve çocukların sanat bilinci kazanmasına yönelik desteğini sürdüren HSBC Türkiye, İstanbul Modern sanat müzesi Keşif Alanı’nın sponsorluğunu üstlendi. 

İstanbul Modern’in yeni müze binasında yenilikçi ve disiplinler arası bir öğrenme mekânı olarak tasarlanan Keşif Alanı, çocukları ve ailelerini sanatçıların dünyasında ilham dolu bir yolculuğa davet ediyor. 

İstanbul Modern’in çocuklar için özel olarak tasarladığı Keşif Alanı, sunduğu yaratıcı öğrenme ortamı ve eğitim programlarıyla dünyada ve Türkiye’de sanatın gelişimine yön vermiş sanatçıları ve onların yaratım süreçlerini çocuklara tanıtmayı amaçlıyor.

HSBC’nin sponsorluğunda yürütülen Keşif Alanı, sanatçıların üretimlerinden yola çıkarak çocuklar ve aileleri için yıl boyunca eğitim programlarına ev sahipliği yapıyor. 

İlk eğitim programı, Türkiye modern sanatının öncülerinden ve soyut sanatın ülkemizdeki ilk temsilcilerinden Fahrelnissa Zeid’den ilham alıyor. “Zeid’in Dünyasında” adlı program, sanatçının İstanbul Modern’in koleksiyon sergisindeki sanat çalışmalarından yola çıkıyor. 

 

“Çocuklarımız yaratıcı öğrenme deneyimiyle kendilerini geliştirecek” 

Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına ve erken yaşta yaratıcılığın geliştirilmesine ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan HSBC Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Yenel, “Bu kapsamda, Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern ile önemli bir iş birliğine imza attık. Bu değerli sanat müzesinin Keşif Alanı sponsorluğunu üstlendik. Ücretsiz eğitim sunan Keşif Alanı’nda çocuklarla sanat eğitimini bir araya getiriyoruz.” dedi. 

Yenel, Keşif Alanı’nda çocukların hayal kuracağını, sanatı keşfedeceğini ve oyunlar oynayarak yaratıcılıklarını geliştireceğini vurguladı ve şu değerlendirmelerle devam etti: “İlk eğitim programında, çocukları Fahrelnissa Zeid’in sanatı ve hayal dünyası ile bir araya getiriyoruz. Çocuklarımız, sanatçının ilham kaynaklarını keşfedecek. Gözlemlerini ve öğrendiklerini, farklı renk ve biçimde kendi bakış açılarıyla yorumlayarak somutlaştıracaklar.   Sponsoru olduğumuz bu yaratıcı öğrenme alanında yüzlerce çocuğu sanatın farklı bakış açılarıyla bir araya getirerek yaratıcı deneyimler kazanmalarına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı