DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

HUAWEI'nin Avrupa'daki Yeni Sağlık Laboratuvarı Küresel Araştırmaları İlerletiyor

HUAWEI’nin Avrupa’daki Yeni Sağlık Laboratuvarı Küresel Araştırmaları İlerletiyor HUAWEI, Finlandiya’nın Helsinki kentinde yeni bir HUAWEI Sağlık Laboratuvarı açtı.

HUAWEI'nin Avrupa'daki Yeni Sağlık Laboratuvarı Küresel Araştırmaları İlerletiyor
26.10.2023 13:20
104
A+
A-

HUAWEI’nin Avrupa’daki Yeni Sağlık Laboratuvarı Küresel Araştırmaları İlerletiyor

HUAWEI, Finlandiya’nın Helsinki kentinde yeni bir HUAWEI Sağlık Laboratuvarı açtı. Son teknoloji test ekipmanlarıyla donatılan laboratuvar, HUAWEI’nin sağlık ve fitness sektörü için araştırma platformu olarak hizmet veriyor.

 

Yaklaşık 1.000 metrekare büyüklüğündeki laboratuvar, gerçek yaşam uygulamalarından spor ve fitness algoritmaları üzerine teknolojik araştırmalar, girdilerin tespiti ve doğrulanması, standart Ar-Ge ve endüstri kuluçkası için açık araştırma platformları olarak hizmet verecek 20’den fazla spor türünü kapsayan çok çeşitli dünya standartlarında spor ekipmanlarıyla donatıldı.

 

Küresel Spor Bilimi ve Sağlık Araştırmaları Alanında İlerleme

Sağlık ve fitness pazarındaki artan ihtiyacın farkında olan HUAWEI, giyilebilir teknolojileri aracılığıyla sağlık izleme algoritmalarında daha derin araştırmalar yapmaya kararlı. 2016’dan bu yana dünya çapında üç Sağlık Laboratuvarı kuruldu: Çin’deki Xi’an ve Songshan Gölleri ve şimdi de Finlandiya’nın Helsinki kentinde.

 

Bu yıl HUAWEI, Ipsos ile iş birliği içinde 8 Avrupa ülkesinde 8.000’den fazla katılımcıyla bir sağlık araştırması gerçekleştirdi ve katılımcıların %92 gibi bir çoğunluğunun sağlıkla ilgili yaşam tarzlarının en az bir yönünü iyileştirmek istediğini ve katılımcıların yalnızca %50’sinin fiziksel uygunluk seviyelerinden memnun olduğunu ortaya koydu. HUAWEI, dünya genelinde artan tüketici talebini daha iyi karşılamak için spor ve sağlık Ar-Ge’sine yatırım yapmaya devam ediyor. Finlandiya Sağlık Laboratuvarı, 7 AB ülkesinde fizyoloji, yapay zeka, makine öğrenimi, yazılım testi ve yazılım mühendisliği olmak üzere 5 ana alanda 6 doktora ve 20 uzmandan oluşan multidisipliner bir bilimsel araştırma ekibine sahip.

 

Dünya Standartlarında Spor Simülasyon Test Tesisleri 

Laboratuvar, 20’den fazla sporu kapsayan 200’den fazla fizyolojik ve biyomekanik göstergeyi izleyen 5 ana test alanında gerçeğe yakın spor ortamları ile senaryoları oluşturdu. Bu 5 ana alan arasında ters akımlı havuz, kayak simülatörü, çok fonksiyonlu koşu bandı, aletli koşu bandı ve çeşitli kardiyovasküler egzersizlerden oluşan açık spor salonu alanı yer alıyor. Performans hem son derece gelişmiş makinelerle hem de HUAWEI WATCH GT 4 gibi HUAWEI’nin en yeni giyilebilir cihazları kullanılarak ölçülüyor.

 

HUAWEI, yüzücülerin yüzme performanslarının doğru bir şekilde değerlendirilebilmesini sağlamak için profesyonel standartlara dayalı kendi ters akım havuzunu inşa etti. Havuz, 350 m3/saat kadar kontrol edilebilir debi üretebilen ve su sıcaklığı ile kalitesinin değiştirilmesine olanak tanıyan dinamik su jetleriyle donatıldı.

 

Kayak Avrupa’da en popüler sporlardan olmaya devam ettiğinden, laboratuvar ayarlanabilir hız, eğim ve interaktif rotalar ile direklere sahip bir kayak simülatörü hazırladı. Ayrıca kullanıcının hızını, konumunu, açılarını, kuvvetlerini ve performans verilerini algılayan sensörlerle donatıldı.

 

Çok işlevli koşu bandı, 50 km/saate kadar ayarlanabilen hızlarla koşu, bisiklet, tekerlekli sandalye yarışı vb. test edebilir. Koşu bandı, gerçek dünyadaki arazileri ve rotaları simüle etmek için GPS cihazlarından GPX verilerini bile içe aktarabilir. Böylece katılımcılara koşu/bisiklet becerilerini daha doğru test edecek gerçek hayat senaryoları sunar. Kamera daha sonra katılımcıların performansını bilimsel olarak tespit ederek tekniğin gerçek zamanlı geliştirilmesine olanak sağlamak için anında geri bildirim gönderir.

 

HUAWEI WATCH GT 4 Entegrasyonu: HUAWEI’nin Gelişmiş Sağlık İzleme Giyilebilir Cihazı

Laboratuvar, günlük araştırma testlerini HUAWEI’nin en yeni HUAWEI WATCH GT 4 ürününü kullanarak gerçekleştirecek. Akıllı saat ile fizyolojik verileri doğru bir şekilde ölçmek için HUAWEI’nin önde gelen sağlık ve fitness izleme teknolojileri kullanılacak. Örneğin, akıllı saatin TruSports bilimsel antrenman modeli, kullanıcıların koşu kabiliyetini ölçebilir, antrenman verilerini kaydedip analiz edebilir, kişiselleştirilmiş antrenman önerileri ve antrenman planları sağlayabilir ve kullanıcıların bilimsel bir spor ve sağlıklı yaşam tarzı sürdürmelerine yardımcı olabilir.

 

HUAWEI WATCH GT 4 ayrıca insan kardiyopulmoner kapasitesini (maksimum O2 hacmi) değerlendirmek için de kullanılacak, bu da araştırmacıların spor performansını daha bilimsel olarak değerlendirmelerine ve hatta egzersiz güvenliğini artırmak için insan spor yeteneğini daha doğru bir şekilde puanlamalarına olanak tanıyacak.

 

Ayrıca, saatin en yeni Stay Fit uygulaması ve Aktivite Halkaları, egzersiz seansları sırasında genel hareket ve performansın değerlendirilmesini sağlayarak enerji harcaması ve kalp sağlığının daha iyi anlaşılmasına imkan tanıyor. En yeni HUAWEI TruSeenTM 5.5+ teknolojisi ile güçlendirilen saat, piyasada kullanılan ana algoritmalara kıyasla kalori harcama ve alım gereksinimlerini belirlemede yüksek doğruluk sağlıyor.

 

HUAWEI Avrupa Sağlık Kurumları ve Araştırma Grupları ile El Ele

HUAWEI, yenilikçi spor ve sağlık teknolojileri aracılığıyla tüketicilerin yaşamlarını gerçekten iyileştirmek için yerel Fin kurumları ve bölgesel Avrupalı uzmanlarla aktif olarak iş birliği yaptı.

 

iCARE4CVD, yapay zeka ve kardiyovasküler hastalıklar alanındaki en iddialı araştırma girişimlerinden biri olan, tıp ve teknoloji endüstrisi ile Avrupa Birliği’ni bir araya getiren IHI (Innovative Health Initiative) programının bir parçası. HUAWEI şu anda iCARE4CVD’ye katılan tek giyilebilir cihaz üreticisi ve hasta motivasyonunu artırmaya yönelik yöntemler geliştirecek çalışma paketine eş liderlik edecek. Buna ek olarak HUAWEI, fiziksel aktivite, uyku kalitesi, kalp ve solunum fonksiyonu gibi özellikleri günün 24 saati tarayabilen akıllı giyilebilir cihazlar getirecek. Bu proje, kardiyovasküler hastalık tarama hizmetlerini iyileştirmek için HUAWEI giyilebilir cihazlarını kullanarak klinisyenlere kronik kardiyovasküler hastalık yönetimini değiştirecek bilgiler verebilir.

HUAWEI, giyilebilir cihazlar için en bilimsel ve titiz test standartlarından birine sahip en iyi 6 Avrupa üniversitesi ile Interlive konsorsiyumunu kurdu ve konsorsiyum, doğrudan ve türetilmiş ölçümleri ölçmek için tüketici giyilebilir cihazları için en iyi uygulama önerilerini geliştirmeye çalışıyor. Ortaklık, HUAWEI’nin giyilebilir teknoloji güvenilirliğini daha da güçlendirdi ve HUAWEI giyilebilir cihazlarının dört standarda dayalı bilimsel geçerliliğinin devam etmesini sağlayacak: kalp atış hızı, adım sayıları, kalori harcaması ve VO2 Max (maksimum oksijen alımı).

HUAWEI şu anda, engelli kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik araştırmalarını ilerletmek için Avrupa üniversiteleri ve engelli sağlık merkezleriyle araştırma iş birliğini sürdürmeyi planlıyor. Bu hamle, HUAWEI’nin kapsayıcılığa doğru attığı adımı işaret ediyor ve engelli bireylere daha aktif bir yaşam tarzı getiriyor. Tekerlekli sandalye kullanıcılarının spor ve fitness yönetimi ihtiyaçlarını anlayarak ve daha fazla çözüm ortaya çıkararak, kullanıcılar HUAWEI’nin gelecekteki akıllı giyilebilir cihazlarında daha dinamik bir spor sağlığı ve performans izleme teknolojisi bekleyebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı