DOLAR
32,4686
EURO
34,7867
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Kaspersky'den ChatGPT yasağına ilişkin uzman yorumu

Veri koruma endişeleri ve kullanıcı verilerini depolamaya yönelik mevzuatı ihlal ettiği gerekçesiyle ChatGPT İtalya’da yasakladı.

Kaspersky'den ChatGPT yasağına ilişkin uzman yorumu
03.04.2023 12:50
212
A+
A-

Veri koruma endişeleri ve kullanıcı verilerini depolamaya yönelik mevzuatı ihlal ettiği gerekçesiyle ChatGPT İtalya’da yasakladı. Kaspersky Baş Veri Bilimcisi Vladislav Tushkanov,  ChatGPT’yi kullanırken kişisel bilgilerini paylaşılmamasını önerirken, ChatGPT’nin nasıl kullanılabileceği hakkında görüşlerini paylaştı: 

“OpenAI, veri uygulamaları konusunda şeffaftır.  Ticari API’lerine giren veriler, devre dışı bırakma seçeneğiyle birlikte olası kötüye kullanımı izlemek için yalnızca geçici olarak saklanır. Ancak bu, API dışı hizmetler için geçerli değildir.

ChatGPT arayüzü, kullanıcılara girdikleri verilerin üçüncü taraflarla paylaşılabileceğini ve hizmet kalitesini artırmak için insanlar tarafından incelenebileceğini bildirir. Bu nedenle OpenAI, kullanıcılara bir chatbot ile sohbet ederken kendileri veya başkaları hakkında kişisel ve özel bilgileri paylaşmamalıdır. Bununla birlikte, insanların yapay konuşma aracılarıyla iletişim kurarken açık ve samimi olma eğiliminde oldukları kaydedilmiştir.

Bu nedenle, ne kadar uzun süre kullanırsanız kullanın, herhangi bir chatbot’a internette tanıştığınız bir yabancı gibi davranmanın ve onu kişisel mahremiyet yaklaşımınıza göre kullanmanın en iyisi olduğunu unutmayın.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı