DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Koray Birand: “İşin yaratma kısmı hep ilgimi çekti"

Paribu’nun YouTube kanalında izleyicilerle buluşan ve birçok farklı sanatçıyı ağırlayan “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” programının bu haftaki konuğu fotoğrafçı ve yönetmen Koray Birand oldu.

Koray Birand: “İşin yaratma kısmı hep ilgimi çekti"
27.07.2023 12:20
103
A+
A-

Paribu’nun YouTube kanalında izleyicilerle buluşan ve birçok farklı sanatçıyı ağırlayan “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” programının bu haftaki konuğu fotoğrafçı ve yönetmen Koray Birand oldu.

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto varlık işlem platformu Paribu’nun YouTube kanalında yayınlanan “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” programına kendi alanlarında başarılı isimler konuk oluyor. Yekta Kopan’ın bu bölümdeki konuğu dünya çapında başarılara imza atan fotoğrafçı ve yönetmen Koray Birand oldu. 

Koray Birand, moda fotoğrafçılığına nasıl başladığından oyun geliştiriciliğe, YouTube kanalındaki içeriklerinden spora olan ilgisine kadar pek çok konuyu Yekta Kopan’a anlattı. Bir yandan da hayatındaki kırılma noktalarını paylaştı. 

 

“Bir anda kendimi moda fotoğrafçısı olarak buldum”

Koray Birand, kariyerinin başlarında devlet kurumlarına tanıtım videoları çekerken moda fotoğrafçısı olma yolunda yaşadığı kırılma noktasını anlattı. İlk çekimini yaptığı Bahar Korçan ile nasıl anlaştığını paylaşırken bu çekim sonrasında Ankara’dan ayrılıp İstanbul’a geldiğini ve kendini bir anda moda fotoğrafçısı olarak bulduğunu dile getirdi.

“Uzak hedefler koymak yerine kısa vadeli hedeflerle kariyerinizde ilerleyin” diyen Koray Birand, kendi kariyerini bu yaklaşımla şekillendirdiğini ifade etti. 48 KB boyutundaki ilk bilgisayarıyla teknolojiyle tanıştığını, ilerleyen dönemde de fizik okumak isterken üniversite sınavında yeterli puanı alamayınca yetenek sınavına girdiğini dile getirdi. Bu şekilde yollarının sanatla kesiştiğini anlatırken; “Her neyle ilgilenirsem ilgileneyim, işin yaratma kısmı hep ilgimi çekti” şeklinde konuştu. Bununla birlikte yaptığı her şeyin üretmek için aracı olduğunun da altını çizdi.

 

“İnsani tarafları geliştirmek gerek”

Yarının dünyasından beklentileriyle birlikte genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Birand; “Kişinin kendi perspektifine ve vizyonuna yatırım yapması gerektiğine inanırım. Program kullanmak, bir dile hakim olmak kıymetli fakat tek başına bir şey ifade etmiyor. Biraz insani taraflarını geliştirmek gerekiyor” dedi. Kendini kültürel olarak geliştiren insanların mesleklerinde daha başarılı olduğunu belirtti.

Koray Birand’ın kariyeri ve hayatı üzerine Yekta Kopan ile gerçekleştirdiği sohbetin tamamını Paribu’nun YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı