DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Moldova Büyükelçisi’nden Başkan Soyer’e ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor’u ağırladı.

Moldova Büyükelçisi’nden Başkan Soyer’e ziyaret
07.09.2022 16:50
288
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor’u ağırladı. Moldova Cumhuriyeti ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliğini geliştirilmesi amacıyla yapılan ziyarette Başkan Soyer, “Şehirlerarası ilişki çok faydalı olacak. Biz bu işbirliğine hazırız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor’u İzmir Sanat Merkezi’ndeki Başkanlık Ofisi’nde ağırladı. Moldova Cumhuriyeti ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında kültürel, sosyal ve ticari-ekonomik işbirliği olanaklarının gelişmesi amacıyla yapılan ziyarette Başkan Tunç Soyer, “Şehirlerarası ilişki çok faydalı olacak. Biz belediyeler olarak aramızdaki ilişkiyi güçlendirebilir ve geliştirebiliriz. Kültür, sanat, müzik, spor üzerinde aramızdaki bağı kuvvetlendirebiliriz. Biz bu işbirliğine hazırız” dedi.

İzmir çok güçlü bir şehir
Gagavuz Türklerinden olduğunu ifade eden Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor, “İlk defa İzmir’e geldim. İzmir o kadar büyük ve gelişmiş bir şehir ki bayıldım. İzmir çok güçlü de bir şehir. Sanayisi, tarımı, tekstil ve liman kenti olması bize örnek oluyor. Sizin bilginizden ve tecrübenizden faydalanmak ve işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Moldova’nın da bir limanı var aynı zamanda şarapçılık çok gelişti. Türkiye’nin desteklerini hep yanımızda hissettik ne zaman dara düşsek hep yanımızdaydınız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı