DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

NKT “Öksüzler” ile Yeni Sezonda Perde Açtı

Nilüfer Kent Tiyatrosu (NKT), yeni sezonu muhteşem bir açılışla yaptı.

NKT “Öksüzler” ile Yeni Sezonda Perde Açtı
28.09.2023 13:50
88
A+
A-

Nilüfer Kent Tiyatrosu (NKT), yeni sezonu muhteşem bir açılışla yaptı. Sezonun yeni oyunu “Öksüzler” ile izleyici karşısına çıkan Nilüfer Kent Tiyatrosu, tiyatro tutkunları tarafından ayakta alkışlandı.

Sahneye koyduğu oyunlar ve aldığı ödüllerle adından söz ettiren Nilüfer Kent Tiyatrosu (NKT), yeni sezona tiyatro severlerin beğenisini toplayacak bir oyunla giriş yaptı. Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Daltaban’ın yaptığı, deneyimli oyuncu kadrosuna sahip Nilüfer Kent Tiyatrosu, sezonun yeni oyununun ilk gösterimini yaptı. Dennis Kelly’nin yazdığı, Selin Girit’in çevirdiği ve Murat Daltaban’ın yönetmenliğini üstlendiği Öksüzler adlı oyunun prömiyeri, Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde gerçekleşti. Bursalı tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte izledi. NKT’nin başarılı oyuncuları Barış Ayas, Melisa İclal Yamanarda ve Mesut Özsoy’un rol aldığı Öksüzler adlı oyun, aile içi ilişkiler ve ahlaki değerler karmaşasını konu alıyor. Kâh güldüren kâh düşündüren Öksüzler isimli oyunu, “Dünya böyle bir yer mi oldu artık?” sorusunu zihinlere getiriyor. Performanslarıyla izleyiciyi bir an olsun sahneden koparmayan Barış Ayas, Melisa İclal Yamanarda ve Mesut Özsoy ile NKT ekibi, yaklaşık 100 dakika süren oyunun sonunda, salonu dolduran sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun ardından sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, NKT Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban, NKT oyuncuları ve ekibini kutladı. NKT’nin sergilediği başarılı oyunlara dikkat çeken Başkan Turgay Erdem, “Ödüllerle taçlandıracağımız güzel bir sezon diliyorum. Geçtiğimiz yıldan itibaren oynadığımız bütün oyunlarla, seyirciden olumlu dönüşler aldık. Bu oyunları ödüllerle taçlandırmaya başladık. Diğer ödüllerin devamının gelmesini diliyorum” diye konuştu. Nilüfer Kent Tiyatrosu, yeni sezonda 6 oyunla sahnede olacak. 2022 yılından bu yana sahneye koyduğu 1984 isimli oyunla Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından 30 Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın Oyunu” ödülüne değer görülen NKT, bu oyunu yeni sezonda da izleyiciyle buluşturacak. Geçen sezonda sergilenen Dünyanın Bütün İsimleri ve Aşkın En Kısa Gecesi oyunlarını bu sezon da sahneye taşıyacak olan NKT, Öksüzler’in ardından “Kıyı” ile 2022 yılında gerçekleştirilen oyun yazma programı çerçevesinde yazılan “Kaza, Köpek, Yumurta ve Kahvaltı” adlı yeni oyunları da Bursalı tiyatro tutkunlarıyla buluşturacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı