DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Rektör Hotar Teknofest'te: “Milli hedeflere gençlerimizin enerjisiyle ulaşacağız”

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Ankara etabına katılan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kurduğu stant ile bilim ve teknoloji meraklılarını ağırlıyor.

Rektör Hotar Teknofest'te: “Milli hedeflere gençlerimizin enerjisiyle ulaşacağız”
01.09.2023 22:30
109
A+
A-

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Ankara etabına katılan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kurduğu stant ile bilim ve teknoloji meraklılarını ağırlıyor. Festivale 12 ayrı takımla katılarak adeta gövde gösterisi yapan DEÜ’nün 100 metrekare büyüklüğündeki standı, festival ziyaretçilerinden yoğun ilgi görüyor. DEÜ’nün Teknofest standını ziyaret eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Muhterem Cumhurbaşkanımızın ‘Türkiye’nin gerçeği de, ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır’ sözleri bizce çok anlam ifade ediyor. Milli hedeflere geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin enerjisiyle ulaşacağız” dedi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in Ankara etabında birçok teknoloji projesini görücüye çıkardı. Türkiye’de milli ve yerli teknolojinin geliştirilmesi kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalindeki DEÜ’nün 100 metrekarelik standında, 7’den 70’e tüm katılımcılara yerli ve milli teknolojiler hakkında bilgiler veriliyor. Kurulan standın vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen TEKNOFEST’te, Araştırma Üniversitemiz 12 ekiple Teknofest’te temsil ediliyor. Küresel hedeflerimiz kapsamında bizleri hedeflerimize ulaştıracak ve insanlığa katkı sağlayacak olan buluşları, değerli bilim insanlarımız ile Teknofest’te sergiliyoruz. Burada; Eğitim, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri ile Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri temalarıyla önemli vizyoner projeler sergilenecek. Tüm katılımcıları 3 Eylül tarihine kadar standımıza davet ediyorum” dedi.

 

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, küresel hedeflerin ve insanlığa katkı sağlayacak olan buluşların sergilendiği Teknofest ile gençlerin bilime olan ilgisinin arttığını dile getirerek, “Ülkemizin geleceğini inşa eden insanları yetiştirirken yeni nesil teknolojileri geliştirmeye odaklanan bir Araştırma Üniversitesi olarak gençliğe güveniyoruz. Onları bilime ve teknolojiye teşvik ederek, milli hedeflerimize biraz daha ulaşmak ve Türkiye’nin Uzay teknolojileri, yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi alanlarda milli ve yerli teknoloji gelişimine katkı sağlamak gayretindeyiz. Burada asıl mesele öğrencilerimizin ve girişimcilerimizin çalışmalarının görünür olmasıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikalarına güç verecek akademik çalışmalara katkımızı sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.   

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı