DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

TOFAŞ üretime 19 gün ara veriyor

TOFAŞ üretime 19 gün ara veriyor
15.12.2023 16:38
32
A+
A-

Ülkemizin en büyük otomobil ve ticari araba üreticilerinde TOFAŞ fabrikası yeni yıla üretime ara vererek giriyor. TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A. Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamaya göre TOFAŞ fabrikası, 27 Aralık 2023 – 14 Ocak 2024 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verecek. Bu aranın nedeni ise yıl sonu envanter sayımı ve planlı bakım çalışmalarıdır. Bu 19 günlük arada envanter sayımı, onarım ve yenileme çalışmalarının tamamlanması faaliyetleri yürütülecektir. TOFAŞ, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü üretime tekrar başlayacaktır

Açıklamaya göre envanter, onarım, yenileme için gerekli personel görevlendirilmiş olup, üretime ara verilmesinin genel üretim çalışmalarımıza etkisi beklenmemektedir. Yıl sonu envanter sayımı ve bakım çalışmaları nedeniyle üretime geçici olarak ara verilmesi her yıl yapılmaktadır.

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A. Ş. tarafından KAP’a bildirilen “Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi” adlı açıklamada şöyle denilmektedir:

“Şirketimiz Bursa Fabrikasında yılsonu envanter sayımı ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım çalışmaları sebebi ile 27 Aralık 2023 – 14 Ocak 2024 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verilecektir. Fabrikamız 15 Ocak 2024 Pazartesi günü üretime başlayacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.”