DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

VALORANT™ MARKASI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN KAPALI BETA’YLA KONSOLLARA ÇIKIYOR

VALORANT™ MARKASI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN KAPALI BETA’YLA KONSOLLARA ÇIKIYOR
08.06.2024 10:49
9
A+
A-

Riot Games’in Popüler Rekabete Dayalı Taktiksel Nişancılık Oyunu Xbox Series X|S ve PlayStation®5 Konsollarına Çıkarak Oyuncu Kitlesini Genişletiyor

 

Oyun geliştiricisi ve yayıncısı Riot Games bugün popüler, oynaması ücretsiz, 5’e 5, karakter tabanlı taktiksel nişancılık oyunu VALORANT™’ın yakında tüm dünyadaki oyuncular için Xbox Series X|S ve PlayStation®5 (PS5®) konsollarında oynanabilir olacağını duyurdu. Oyun ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Avrupa ve Japonya’da 14 Haziran 2024’te başlayacak Kapalı Beta’yla birlikte oyunculara sunulacak. Bu tarihten kısa bir süre sonra muhtemelen dünyanın diğer bölgelerinde de erişilebilir olacak. Riot Games’in konsol sektöründeki hatırı sayılır büyümesine işaret eden VALORANT’ın konsol çıkışı ve yakında başlayacak Kapalı Beta, VALORANT’ın Baş Yapımcısı Andy Ho ve Prodüksiyon Direktörü Arnar Gylfason tarafından 2024 Summer Game Fest etkinliğinde duyuruldu. Dünyanın dört bir yanındaki konsol oyuncuları VALORANT Kapalı Beta’nın hangi bölgelerde başlayacağına ve betaya nasıl kaydolunabileceğine dair bilgileri www.Beta.PlayVALORANT.com.tr adresinden edinebilir.

 

VALORANT’ın kendine has rekabete dayalı temel oynanışının korunması markanın konsollara genişlemesi sırasındaki en büyük öncelik oldu ve hem Xbox hem de PS5 sürümleri için buna özel bir oynanış tasarlandı. VALORANT’ın meşhur rekabet bütünlüğü standartlarını sürdürebilmek adına bilgisayar ve konsol sürümleri arasında çapraz platform desteği sağlanmayacak. Ancak bilgisayar, Xbox Series X|S ve PS5 platformlarındaki oyuncular VALORANT hesaplarına bağlı ortak bir envantere ve oyun ilerlemesine sahip olacak. Hem bilgisayar hem de konsol oyuncuları tüm yamaları, dengeleme değişikliklerini, yeni ajanları, haritaları, özel içerikleri ve ilave canlı hizmet özelliklerini eşzamanlı olarak alacak.

 

“VALORANT’ı farklı platformlara getirme düşüncesi üzerinde dururken oyunun yıllardır bilgisayar oyuncularına sunduğu takım çalışmasına ve taktiksel nişancılığa dayalı rekabetçi oynanış deneyiminden taviz vermememiz gerektiğini biliyorduk. VALORANT’ın temel, rekabete dayalı oynanışının bir kontrol cihazında da doğal hissettirmesi gerekiyordu. Bunu gerçekleştiremediğimiz takdirde geri adım atmamız gerekebileceğini biliyorduk. Bu konuda başarılı olduğumuzu umuyoruz ancak son söz elbette oyuncularda,” diyor VALORANT’ın Prodüksiyon Direktörü Arnar Gylfason.

 

Keskin becerinin, büyük risklerin ve ölümcül oynanışın öne çıktığı ücretsiz bir oyun olan VALORANT’ta beşer oyuncudan oluşan iki takım, saldıranların savunuculara karşı olduğu 24 turda mücadele ederek tur tabanlı silahlı çatışmaları kazanmaya çalışıyor. VALORANT hakkında daha fazla bilgi edinmek veya Xbox Series X|S ile PS5 konsolları için VALORANT Kapalı Beta’ya kaydolmak istiyorsanız Beta.PlayVALORANT.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

###

 

VALORANT HAKKINDA:

VALORANT, Riot Games’in bilgisayar, Xbox Series X|S ve PlayStation®5 için geliştirdiği ve yayınladığı rekabetçi, 5’e 5, karakter tabanlı ve birinci şahıs bir taktiksel nişancılık oyunu. VALORANT, yüksek duyarlılığa sahip nişancılığa, silah çeşitliliğine, kendine has yetenekleri olan ajanlara ve sınırsız oynanış sunacak, rekabet için tasarlanmış haritalara sahip keskin ve ölümcül, çok oyunculu bir oyun. VALORANT’ta oyuncular, karşılaşma boyunca oynayacakları ajanı kilitledikten sonra saldıranların savunuculara karşı olduğu 24 turda mücadele ederek kazanmaya çalışıyor.

 

Oynaması ücretsiz olan VALORANT, dünyaya yayılmış bir rekabeti mümkün kılacak şekilde çeşitli PC ve konsol platformlarında çalışması için optimize edildi. Sınıfının en iyi sunucu kalitesi, global altyapısı ve özel hile karşıtlığı (anti-cheat) teknolojisiyle bu oyunda Riot Games, taktiksel nişancılık türünün temelinde yer alan ilkeleri ve oyun deneyiminin rekabet bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını oyunun oynanabildiği tüm platformlarda gösteriyor.

 

RIOT HAKKINDA: 

Riot Games 2006 yılında en oyuncu odaklı oyunları geliştirmek, yayınlamak ve desteklemek amacıyla kuruldu. Riot, 2009’da ilk oyunu olan ve dünyanın en çok oynanan PC oyunlarından biri haline gelen League of Legends’ı çıkardı. Riot sonraki yıllarda VALORANT, Teamfight Tactics, Legends of Runeterra ve League of Legends: Wild Rift’i yayınladı. Riot oyunlarıyla birlikte dünyanın en çok izlenen ve en önde gelen espor turnuvalarından bazıları ortaya çıktı. Bu turnuvalar her yıl milyonlarca taraftarın izlediği League of Legends Dünya Şampiyonası ve VALORANT Champions Tour (VCT) gibi etkinliklerle zirveye ulaştı. Riot bir yandan da müzik, çizgi hikâyeler, kutu oyunları ve Emmy ödüllü animasyon dizisi Arcane gibi çoklu ortam projeleri aracılığıyla markasını genişletti.