DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vodafone'lular Yeni Yıla Kesintisiz İletişimle Girdi

VODAFONE’LULAR 2023’E GİRERKEN 22 MİLYON GB MOBİL İNTERNET KULLANDI Vodafone’lular, 2023’e sevdikleriyle kesintisiz iletişim kurarak girdi.

Vodafone'lular Yeni Yıla Kesintisiz İletişimle Girdi
06.01.2023 11:50
263
A+
A-

VODAFONE’LULAR 2023’E GİRERKEN 22 MİLYON GB MOBİL İNTERNET KULLANDI

Vodafone’lular, 2023’e sevdikleriyle kesintisiz iletişim kurarak girdi. Vodafone müşterileri, 2 günlük yılbaşı tatilinde 489 milyon dakika konuştu, 56 milyon SMS gönderdi ve 22 milyon GB mobil internet kullandı. Vodafone’luların mobil internet kullanımı ise geçen yıla göre %22 arttı. 

6 Ocak 2023 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, yılbaşında müşterilerine doyasıya iletişim kurmanın ayrıcalığını yaşattı. Türkiye genelinde 25,3 milyon mobil müşterisi bulunan Vodafone’un yılbaşı tatili süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’lular, 31 Aralık 2022 ve 1 Ocak 2023 tarihlerini kapsayan 2 günde toplam 489 milyon dakika konuştu, 56 milyon SMS gönderdi ve 22 milyon GB mobil internet kullandı. 

Mobil internet kullanımında %22 artış

Vodafone’luların yılbaşı tatili süresince mobil internet kullanımı geçen yıla göre %22 arttı. Vodafone’lular, yılbaşında sosyal medya, video ve TV uygulamalarında toplam 17.3 milyon GB, iletişim uygulamalarında ise 1.3 milyon GB kullandı. Yılbaşı tatilinde Vodafone müşterilerinin sesli görüşme sayısı ise 746 milyon oldu. 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, müşterilerimize dijital dünyanın olanaklarını en iyi deneyimle sunmaya devam ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dijital teknoloji çözümlerimiz ve geniş kapsama gücümüz ile yeni yıl kutlamalarında müşterilerimizin yanında olduk ve kesintisiz iletişim ihtiyaçlarını karşıladık. Müşterilerimiz yılbaşı tatilinde toplam 489 milyon dakika, 56 milyon SMS ve 22 milyon GB mobil internet kullandı. Bu vesileyle, herkesin yeni yılını kutluyoruz.”

TOBi ve Vodafone Yanımda’ya ilgi yüksek oldu 

Vodafone’un Yapay Zekâ tabanlı kişisel dijital asistanı TOBi, 2 günde toplam 850 bini aşkın kullanıcıyla 1.2 milyon sohbet gerçekleştirdi.

Diğer yandan, Vodafone Yanımda uygulaması da Vodafone’luların yılbaşında en büyük yardımcısı oldu. 2 günde yaklaşık 7 milyon kullanıcı 18 milyon kez uygulamaya giriş yaptı. 

En yoğun trafik İstanbul’da yaşandı

Yılbaşında en çok konuşan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Kocaeli ve Samsun olurken; en çok mobil internet kullanan iller de sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ,Şanlıurfa, Antalya, Konya, Kocaeli, Adana ve Gaziantep oldu. 

Vodafone’luların yılbaşında en çok aradığı ülkeler ise Almanya, KKTC ve Afganistan olurkenen çok SMS gönderilen ülkeler ise KKTC, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya oldu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı