DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Yüksek Hızlı Tren’den “Süper Hızlı Tren” projesine geçilecek!

Yüksek Hızlı Tren’den “Süper Hızlı Tren” projesine geçilecek!
07.01.2024 12:09
38
A+
A-

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, teknolojinin ne kadar gelişirse gelişsin kapıdan kapıya ulaşımın hâlâ kara yolu olduğunu ve bizim bunu kullanmaya devam edeceğimizi ama buradaki yükü de hafifletmelerini gerektirdiğini belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onun yükünü ise yapacağımız hava yolu ve demir yolu yatırımları ile hafifleteceğiz. Şuanda Bolu Dağı var. Bolu Dağı gelecekte trafiği karşılayamacak. Bunun için Akyazı’dan Ankara’ya yeni otoyol projesine başladık. Akyazı – Beypazarı vadi güzergahından biz, yaklaşık 275 km’lik otoyolun projesine başladık. Dolasıyla biz orda ciddi bir alternatif bi kara yolu oluşturduracagız.

Peki bu yetecek mi? Yetmeyecek. Yüksek hızlı trenle şuanda yaklaşık 4 saat 20 dakika ile Ankara-İstanbul arasında seyahat ediyoruz. Bilecik bölgesinde halen çalışmalarımız devam ediyor. Orası bittiği zaman 3 saat 50 dakikaya düşmüş olacak.”

Aktarmalar yaşanan zaman kaybı nedeniyle hızlı treni hava yolundan cazip hâle geldiğini belirten Uraloğlu, Süper Hızlı Tren ile ilgili şunları dedi:

“Bunlar bize yetecek mi? Yetmeyecek. Yüksek Hızlı Tren’den artık biz, bir kategori daha yukarı atlamamız lazım. O da ‘Süper Hızlı Tren’. Bunu planlıyoruz. O Süper Hızlı Tren’in hızı saatte 350 km olacak. Proje ile Ankara – İstanbul arası sadece 80 dakika sürecek.”