DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Bu testleri ihmal etmeyin

Bu testleri ihmal etmeyin
19.12.2023 10:01
27
A+
A-

Daha çok hareket edeceğim. İdeal vücut ağırlığıma ulaşacağım. Sevdiklerime daha çok vakit ayıracağım. Yeni yıl öncesinde pek çoğumuz önümüze bu ve bunun gibi hedefler koyarak birçok karar alıyoruz. Bu kararları hayata geçirmek için kimi zaman bir adım atıyor, kimi zaman ise kararlarımızı rafa kaldırıyoruz. “Yeni yıl öncesi almamız gerekenler arasında en önemli karar daha sağlıklı bir yaşama geçmek olmalı” diyen Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, bunun ilk adımının ise mini bir check up’tan geçerek, gerekli tahlil ve tetkikleri yaptırmak olduğunu söylüyor.

Şengel, eğer herhangi bir sağlık şikayetiniz yoksa öncelikle genel bir muayeneden geçmek gerektiğini belirtiyor. Doktorun önerileri doğrultusunda EKG, kan ve idrar testleri, tüm batın taraması gibi tetkiklerin yapılmasının ardından kişinin genel sağlık durumunun ortaya çıkacağını anlatan Şengel,   ardından gerekiyorsa yapılacak tedavinin sağlıklı bir hayata geçişin en önemli adımı olacağının altını çiziyor. Şengel, bütün bunların yanı sıra diş ve göz kontrollerinin de unutulmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

 

Bu testleri ihmal etmeyin

Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, 40’lı yaşlar sonrasında bazı tetkiklerin düzenli olarak yaptırılmasının hayat kalitemizi etkilediğini anlatıyor. Kemik kaybı ve osteoporozu önlemek için kemik ölçümü, meme kanseri konusunda önlem almak için mamografi, sindirim sitemi kanserleri riskine karşı endoskopi ve kolonoskopi yaptırılmasını öneren Şengel, şöyle devam ediyor: “Ailenizde kalp sorunları yaşayanlar varsa kalp, tansiyon, kolesterol ve vücut kitle endeksi ile ilgili tarama testlerini mutlaka yaptırın. Erkeklerde prostat kanseri en yaygın kanser türüdür. Her 10 erkekten birinde hayatının herhangi bir evresinde görülebiliyor. Bu nedenle erkeklerin tarama testi yaptırması şart. Kadınlar ise rahim ağzı kanseri riskine karşı yılda bir PAP ve HPV testi yaptırmalı.”

 

Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, “Yeni yıl öncesi tamamlamam gereken birçok iş varken bu testlere vakit ayıramam” diyenlerin yanılgıya düştüğüne dikkat çekiyor. Bir Adım Sağlık’ın sağlık profesyonellerinden oluşan ekibinin doktor muayenesi, hemşirelik hizmetleri, tanılama ve görüntüleme, danışmanlık hizmetleri gibi daha birçok hizmeti ihtiyaç sahibinin ayağına getirdiğini hatırlatan Şengel, herkesi sağlığı için bir adım atmaya davet ediyor.