DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çankaya’dan Sağlıklı Kentleşmeye Katkı

Çankaya Belediyesi, planlı ve sağlıklı yapılaşma için ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk ve tehlike arz eden binaları yıkmaya devam ediyor.

Çankaya’dan Sağlıklı Kentleşmeye Katkı
04.12.2022 14:30
213
A+
A-

Çankaya Belediyesi, planlı ve sağlıklı yapılaşma için ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk ve tehlike arz eden binaları yıkmaya devam ediyor. Keklikpınarı Mahallesi imarın 27729 ada ile 27730 adalar üzerinde bulunan ve tehlike arz eden 28 gecekondunun yıkımını gerçekleştirildi.

 

Hızlı kentleşme, plansız yapılaşma nedeniyle nüfus yoğunluğu yüksek olan kentlerin en büyük sorunlarından biri olan metruk binalar, Çankaya Belediyesi ekiplerince yıkılıyor.  

 

Tehlike arz eden, terk edilerek işgallere açık hale gelen ve harap halde bulunan yapıların tespitini yaparak yıkılması için karar çıkaran Çankaya Belediyesi, Keklikpınarı Mahallesi imarın 27729 ada ile 27730 adalar üzerinde bulunan ve tehlikeli hale elen 28 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi.

 

Kötü niyetli kullanımlara açık hale gelmiş gecekondular başta olmak üzere Belediye tarafından tespiti yapılan eskimiş, tehlikeli, önemli ölçüde güvenlik ve asayiş sorunu bulunan metruk binalar yıkılarak planlı ve sağlıklı kentleşmenin önü açılıyor.   

 

650 GECEKONDU YIKILDI

Altyapı eksikliği ve plansız yapılaşma nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu haline gelen ve görüntü kirliliğine neden olan binalarla ilgili 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında hareket eden Çankaya Belediyesi, resmi kurumlarla işbirliği yaparak metruk yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye bu kapsamda 2022 yılı içinde 650 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı