DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Fotoğrafçı Sven Marquardt Berlin'deki kulüp kültürüne odaklanan sergisi ile Yapı Kredi bomontiada'da

Yapı Kredi bomontiada, 9 – 26 Kasım tarihleri arasında Alman fotoğrafçı Sven Marquardt’ın “NACHTBLENDE” sergisine ev sahipliği yapacak.

Fotoğrafçı Sven Marquardt Berlin'deki kulüp kültürüne odaklanan sergisi ile Yapı Kredi bomontiada'da
01.11.2023 03:40
101
A+
A-

Yapı Kredi bomontiada, 9 – 26 Kasım tarihleri arasında Alman fotoğrafçı Sven Marquardt’ın “NACHTBLENDE” sergisine ev sahipliği yapacak. Goethe-Institut Istanbul iş birliği ile düzenlenen sergi, Pazartesi hariç her gün 10.00-19:00 saatleri arasında gezilebilir.

 1980’lerin ortalarından itibaren Doğu Berlin’de punk ve new wave akımlarının yükselişine öncülük ederek sanat çevrelerinin takip ettiği önemli isimlerden biri haline gelen fotoğrafçı Sven Marquardt, Berlin’in kültürel atmosferinden ilham alan sergisi “NACHTBLENDE” ile Türkiye’de ilk kez sanatseverlerle buluşuyor. 

Yapı Kredi bomontiada’nın Goethe-Institut Istanbul iş birliği ile hayata geçirdiği “NACHTBLENDE” sergisi, Marquardt’ın Berlin’de son 25 yılın kulüp ve alt kültürüne odaklanan farklı serilere ışık tutuyor. Sanatçının arkadaş, meslektaş ve tanıdık çevresinden özenle seçilmiş kişilerin fotoğraflarından oluşan sergide yer alan 1987 yılına ait seçilmiş bir eser de Doğu Berlin alt kültürünü gözler önüne seriyor. 

9 Kasım’daki sergi açılışı, DJ ve prodüktör Marcel Dettmann’ın son yıllardaki müzik kariyerine dair fikir veren SLIDE adlı deneysel bir canlı performansa da sahne olacak. Marquardt ve Dettmann’ı ikinci kez bir araya getiren bu iş birliği, fotoğraf ve sesin birlikte akmasıyla müzik ve görüntü arasındaki uyuma odaklanıyor. Görsel sanatçı Lars Murasch tarafından tasarlanan bu dijital görüntü kompozisyonu, Sven Marquardt’ın fotoğraf çalışmalarına ek olarak sergilenecek.

Berlin Duvarı’nın yıkılması ile fotoğrafçılığa ara veren Sven Marquardt, 1990’ların sonunda dünyayı dolaşan sergileriyle fotoğrafçılığa geri döndü. 2015’ten bu yana fotoğraf çalışmaları başta Berlin, Belgrad, Sydney ve New York olmak üzere pek çok şehirlerde sergilenen Marquardt, ünlü moda dergileri ve moda markaları için de çalışıyor. 2015 yılından bu yana OSTKREUZ Fotoğraf Okulu’nda öğretim görevlisi olan Marquardt, 2019 yılında Floransa’daki Polimoda Uluslararası Moda Tasarımı ve Pazarlama Enstitüsü’nde de misafir öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. 

“NACHTBLENDE” sergisi, 9-26 Kasım tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada GALERi’de Pazartesi dünleri hariç her gün saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı