DOLAR
32,4339
EURO
34,7397
ALTIN
2.433,78
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

İnşaat Sektöründe İş Güvenliğinin Önemi

İnşaat Sektöründe İş Güvenliğinin Önemi
26.01.2024 15:35
14
A+
A-

İnşaat Sektöründe İş Güvenliğinin Önemi

İş güvenliği ve sağlığı ülkemizde ne yazık ki hak ettiği değeri göremeyen kavramlardan birisidir. Ülkemizde ve dünyada birçok farklı alanda binlerce personel iş kazaları nedeniyle hayatını kaybedebiliyor, yaralanabiliyor. Bu durumun ciddiyetine varmamız ise şarttır. İnşaat, makine ve kimya alanları en çok iş kazalarıyla karşı karşıya kaldığımız sektörlerdendir. Bu alanlarda çalışan emekçilerin, ustaların veya personellerin ise ekstra dikkatli olması şart. Tabi ki bu alanda yalnızca dikkatli olmak yetmiyor. Ayrıca pratik tecrübenin oluşması, hataların nerelerden kaynaklanabileceğinin ön görülmesi, iş saatlerinin düzenlenmesi ve hafifletilmesi iş kazalarını önemli ölçüde engelleyebiliyor. Çatısı arıza yapan, su veya ses sızdıran kişiler ise uygun çatı ustası arıyorlar. Bu ustaların yetişmesi ise hiç kolay olmuyor. 

İzolasyonun ve Tamiratın Çatıdaki Önemi

Çatılar yaz kış demeden bizleri dış etkenlere karşı korur. Özellikle kış aylarında soğuktan ve yağmurdan etkilenmemek için binaların tepesinde bulunur çatılar. Bu sistemler ise zamanla eskiyebilir, arızalanabilir ve görevini yerine getiremez hâle gelebilirler. İşte tam da bu noktada çatı tamiratı devreye girer. Uzman bir ekip binanıza gelerek analizleri yapar, eksiklikleri tespit eder ve bunları sizlerle paylaşır. Yapılacak bu işlemlerin ardından uzlaşma halinde sizlere bir fiyat biçilir ve işlemler için kollar sıvanır. Çatıların düzenli tamiratı ve izolasyonları yaptırılarak güvenli, verimli bir çalışma ortamı sağlanabilir. Her türlü Çatı teklifi alabilmek veya İletişim Bilgilerimiz İçin linke tıklayabilir, iletişim bilgilerinden firmaya ulaşabilirsiniz. 

Neden Çatı Teknik Firmasını Seçmeliyim?

Endüstriyel tesislerin, fabrikaların veya evlerin tepesinde bulunan çatıların bizleri dış etkilere karşı koruduğunu söylemiştik. Yine kış aylarında ülkemizde şiddetli yağış ve kar meydana gelebiliyor. Bu tarz dış etkenlere karşı önleminizi önceden almak gerekiyor. Çünkü su sızıntıları fabrikalarda meydana gelerek üretimi aksatabiliyor veya hatta durdurabilecek konuma sokabiliyor. Binanızda çatı tamiratı yaptırmanın gerekli olduğu kanısına vardıysanız aklınızda hangi firmayı seçmem gerekir gibi bir soruyla karşılaşırsınız. Çatı Teknik firmasını seçmeniz için geçerli sayılabilecek bazı sebepler şunlardır:

  • Tecrübe ve Ustalık: İnşaat ve çatı alanında çalışacak olan personellerin işlerine hâkim olmaları şarttır. Yapılan işçilik sağlam olmaz ise problemler tekrarlanabilir. Bu durum müşteriler tarafından hoşnut bir şekilde karşılanmaz. 
  • İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitimleri: İş güvenliği ve sağlığı inşaat sektöründe özel bir rol oynar. Çalışan tüm çatı personelleri tehlikeli denilebilecek durumlarla karşılaşabilirler. Alınan iş güvenliği eğitimleri neticesinde iş güvenliği kazaları önemli ölçüde engellenebilir. Firmaların aldığı tedbirler ise işçilerini korumaya yöneliktir. Bu tutum firmaların çevresine, insanlara ve müşterilerine ne derecede saygı gösterdiğinin bir kanıtıdır. 
  • Hızlı Tepki Süresi ve İletişim: Müşterilerin beklentilerini doğru bir şekilde karşılayabilmek için onları doğru bir şekilde dinlemek gerekir. İstediklerini yine not ederek onların isteklerine yönelik çalışmalar yapmak gerekir. Bu anlamda iletişim önemli bir rol oynar.

Çatı Teknik tüm bu hizmetleri sunarken bahsettiğimiz noktalara da özen gösterir. Binalarınızda çatı izolasyonu veya tamiratı için https://www.catiteknik.com/ web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.