DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Karşıyakalı Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Karşıyaka Belediyesi’nin sağlık alanında hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında belediyeye bağlı anaokullarında eğitim gören 180 çocuğun taraması gerçekleştirildi.

Karşıyakalı Çocuklara Ağız ve Diş Sağlığı Taraması
23.11.2022 13:40
309
A+
A-

Karşıyaka Belediyesi’nin sağlık alanında hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında belediyeye bağlı anaokullarında eğitim gören 180 çocuğun taraması gerçekleştirildi. Eğitim gören diğer öğrencilerin taramalarının da kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

 

FIRÇALAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde kurulan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çocuk diş hekimlerince gerçekleştirilen taramalarda çocukların diş ve ağız muayeneleri yapıldı. Öğretmenler çocukların mevcut ağız ve diş sağlıklarına ilişkin bilgilendirildi. Ardından hastalıkların oluşmadan önlenmesi amacıyla çocuklara hijyen eğitimi verilirken doğru diş fırçalama teknikleri de gösterildi. 

 

Konuya ilişkin merkezde görev yapan diş hekimi Ceren Pamuk düşüncelerini dile getirdi. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı konusunda rutin taramaların önemine dikkat çeken Pamuk şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımız 6 ayda bir mutlaka diş hekimi kontrolünden geçirilmeli. Biz Karşıyaka Belediyesi çatısı altında ilk daimi dişlerin çıkmaya başladığı 6 yaş çok önemli bir dönem olduğu için bu gruptan başlayarak 12 yaşa kadar tüm çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığı kazanmanın önemine dair farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı