DOLAR
32,4253
EURO
34,5669
ALTIN
2.386,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Mülakatsız Öğretmen Ataması için Başlatılan Kampanyayı Binlerce Kişi İmzaladı

Mülakatsız Öğretmen Ataması için Başlatılan Kampanyayı Binlerce Kişi İmzaladı
18.04.2024 13:48
7
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, öğretmen atamasında takvim ve sayının henüz belli olmadığı açıklamasının ardından Change.org’da başlatılan imza kampanyasıyla mülakatsız ve yüksek sayıda atama yapılması çağrısı yapıldı. Kampanyayı bir günde 8 binin üzerinde kişi imzaladı.

18 Nisan 2024, İstanbul

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, atanacak öğretmen sayısının henüz netleşmediği yönündeki açıklamasının ardından imza kampanyası platformu Change.org’da bir kampanya başlatıldı. Eğitimci ve yazar Fatih Genç tarafından başlatılan kampanyayı kısa sürede 8 binin üzerinde kişi imzaladı.

“Türkiye’deki öğretmen atamalarında mülakat sürecinin kaldırılmasını, ülke eğitiminin ihtiyaçları doğrultusunda yüksek bir alım kontenjanının açıklanmasını ve kontenjan dağılımının branşlar arasında daha adaletli bir şekilde yapılmasını Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden talep ediyoruz” ifadelerinin yer aldığı kampanyada mülakat sürecinin adayların objektif değerlendirilmesini zorlaştırdığına ve eşitlik ilkesine aykırı olduğuna vurgu yapılıyor.

Kampanyaya destek veren öğretmenlerden Feyza Eren, “Biz öğretmenler 8 aydır belirsizlik içinde bekliyoruz. Halbuki bize söz verildi mülakat kalkacaktı. Ne mülakat kalktı ne atama geldi. Sınava 3 ay kaldı atanıp atanmadığımızı hala bilmiyoruz. Mülakatsız 68 bin öğretmen ataması bekliyoruz” şeklinde tepkisini gösterdi.

Selin Akşar ise “2024 sınavına 3 ay kaldı ama bizler hala 2023 puanımızla atanıp atanmayacagimizi bilmiyoruz. Sayın bakanın söylemleri ve Cumhurbaşkanımızın söylemleri bizde beklentiyi yüksek tutmuştur. Biz, bize verilen sözlerin yerine getirilmesini mulakatsiz 68 bin öğretmen atamasını yapmalarını ivedilekle istiyoruz” ifadelerini kullandı.