DOLAR
32,3401
EURO
35,1021
ALTIN
2.310,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Nem Alma Nedir? Nem Alma Cihazları Nerelerde Kullanılır?

Nem Alma Nedir? Nem Alma Cihazları Nerelerde Kullanılır?
12.09.2022 18:08
2.134
A+
A-

Bulunulan ortamın havasında oluşan göz ile görünmeyen mikroorganizmaların buharlaşıp ıslak bir zemin oluşturmasına nem denir. Nem; ev, ofis, inşaat gibi alanlarda dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Nem ile birlikte ev, ofis veya inşaatlarda havasızlığa bağlı olarak rutubet oluşur. Rutubet ise bulunduğunuz alanın duvarlarına ciddi hasarlar verir. Nem aynı zamanda insan sağlığını da etkileyen bir durumdur.

Bu doğrultuda havada bulunan nemin normal görülen seviyede tutulması gerekir. Nemin normal seviyede kalmasını sağlamak nem kurutma ile gerçekleşebilir. Nem kurutma cihazı ile ev, ofis veya inşaatlarınızda oluşabilecek maddi ve fiziki zararların önüne geçmiş olursunuz. Nem alma işlemi ile ciddi maliyetlerin önüne geçmiş olursunuz. Nem alma işlemleri için tasarlanan nem alma cihazı şık tasarımı ile uzun ömürlü kullanıma sahiptir.

Nem Alma Cihazı Nedir?

Nem alma, nem alma makinesi ile gerçekleşen bir işlemdir. Bireylerin yaşam alanlarını olumsuz derecede etkileyen nemin oluşturduğu olumsuz etken olan rutubetin temizliği nem kurutma makineleri ile mümkündür. Duvar kurutma işlevi gören nem alma veya nem kurutma makineleri ile bulunduğunuz yaşam alanlarınızı yaşanabilir hale getirerek oluşabilecek ciddi hastalıkların ve rutubet kaynaklı maliyet sorunlarının da önüne geçmiş olursunuz.

Nemin Zararları Nelerdir?

Bir alanda nemin fazla olması, duvar ve tavanlarda mantarlaşma, yosunlaşma, soyulma, hammaddenin hassas olması ile doğal afetlere karşı direncini kaybetme, koku gibi sorunlara yol açar. Nemin olduğu ortamlarda zararlı oksijen olan mite ve akar bulunur. Mite ve akar havası kişilerde ciddi alerjik, solunum, astım gibi hastalıklara yol açar. Sağlığınız kaybolmaması ve riske atılmaması için bulunulan ortamın nemden korunması gerekir. Nemin duvarlara, uygulanan sıvalara, tavanlara verdiği zararlara ek olarak nemli odaların içinde bulunan eşyalarda yüksek oranla etkilenir. Ahşap, beton, demir gibi hammaddeye sahip ürünler rutubetten etkilenerek eskimeye, kokmaya ve kullanım dayanıklılığının düşmesine yol açar. Bu nedenle nem ile oluşabilecek tüm zararları nem alma işlemleri ile gerçekleştirmeniz gerekir. Bir alanı veya ortamları nemden korumanın yolu havalandırmak değildir. Tek çözüm nem kurutma makineleridir.

Nem Alma Cihazları Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Solunan hava içerisinde su buharları bulunur. Bu su buharlarının fazla olması sonucu nem ortaya çıkar. Çıkan nem ile birlikte olabilesi zararlar meydana gelir. Nem kaynaklı olan bu zararlar, canlılar üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Havada oluşan zararlı su buharlarının yüzde 40 ila yüzde 50 arası rutubete, mantara, yosuna, eşyalarda kullanım ömrünün oldukça düşmesine ve nem kaynaklı rutubeti soluyan kişilerde ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açar. Bunun için bu sorunları önlemek amacıyla şirketler ve kişiler nem alma cihazlarını kullanırlar. Nem alma cihazlarını kullanan sektörler aşağıdaki gibidir:

l İnşaat Sektörleri; duvar kurutma, şap kurutma ve inşaat kurutma işlemleri için nem alma cihazlarını tercih ederler

l Gıda Depoları; gıda ürünlerini depolarken ve saklarken oluşabilecek nemin gıdaları bozmaması için nem alma cihazlarını depolarında mutlaka bulundururlar.

l Konutlarda; kişilerin evlerinde oluşabilecek nemi önlemek için konut sahipleri mutlaka nem alma cihazlarını kullanırlar.

l Bunlara ek olarak; soğuk hava depolarında, müze ve halka açık kapalı alanlarda, arşivlerde, ilaç fabrikalarında, seralarda, endüstriyel ürün üretimi yapan ve depolayan tesislerde, silah ve mühimmat depolarında, mobilyacılarda, beyaz eşya mağazalarında yaygın olarak kullanılır.

Güvenilir Nem Alma Firmaları

Nem alma cihazının üretimi ve satışını yapan TROTEC şirketi olarak, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaktayız. Nem alma cihazları ile bulunduğunuz veya bulunmadığınız her kapalı alanı korumak ve oluşabilecek maliyeti önlemek mümkündür. Nem alma cihazları uzman ekiplerimiz tarafından teslim edilir ve kurulumu gerçekleşir. Hizmet öncesi ve sonrası hizmetlerimiz ile müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.