DOLAR
32,3948
EURO
34,6327
ALTIN
2.392,48
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

“Sayın Erdoğan, bu millete neden bunu yaptınız?”

“Sayın Erdoğan, bu millete neden bunu yaptınız?”
30.01.2024 01:46
8
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, bugün açıklanan gelir dağılımı istatistiklerine değindi. Paylaşımında orta direğin tamamen çöktüğünden bahseden Babacan, şunları söyledi:

 

“Türkiye’de gelir dağılımı hızla bozulmaya devam ediyor”

“Bugün öğrenciler Türkiye’de, bir simit parasına muhtaç oldu. Okula giden her beş öğrenciden birisi, haftada en az bir gün öğle yemeği yiyemiyor, derslere aç girmek zorunda kalıyor. Bugün rakamlar açıklandı. Türkiye’de gelir dağılımı hızla bozulmaya devam ediyor. Şu anda en zengin, 85 milyonun içerisindeki en zengin 17 milyon insan, toplam gelir pastasının %50’sini alıyor. En fakir 17 milyona da gelir pastasının sadece %6’sı kalıyor.”

 

“Partili-taraflı Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana, en zengin 17 milyonun geliri hızla artıyor”

“2018’den bu yana, partili-taraflı Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana, o en zengin 17 milyonun geliri hızla artıyor. Oysa geri kalan kesimler yoksulluğa, refah kaybına mahkûm oluyor. Rahmetli Özal’ın çok önemsediği, ‘Orta direk’ dediği, ‘Toplumu taşıyan, çadırın ortasıdır, orta direğidir’ dediği orta direk de Türkiye’de artık tamamen çökmüş durumda. Ülkeyi getirdikleri nokta bu.”

 

Ali Babacan, videoyu paylaştığı tweet metnindeyseErdoğan’a seslenerek şu ifadeleri kullandı:

 

“Tek yetkili olduğu günden beri ülkenin en zengin %20’si hızla zenginleşiyor, kalanlar ise hızla yoksullaşıyor. Vaktiyle ülkemize zenginliği yaşatmış, mutlak yoksulluğu sona erdirmiş ekibin başındaki kişi olarak soruyorum: Neden @RTErdogan? Bu millete neden bunu yaptınız?”