DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Selçuklu Belediyesi Bilecik-Bursa Kültür turları devam ediyor

SELÇUKLU BELEDİYESİ BİLECİK-BURSA KÜLTÜR TURLARI DEVAM EDİYOR  Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen “Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” Bilecik-Söğüt kültür turları ile “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Bursa kültür turları devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi Bilecik-Bursa Kültür turları devam ediyor
24.10.2023 13:50
75
A+
A-

SELÇUKLU BELEDİYESİ BİLECİK-BURSA KÜLTÜR TURLARI DEVAM EDİYOR 
Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen “Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” Bilecik-Söğüt kültür turları ile “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Bursa kültür turları devam ediyor. 
Selçuklu Belediyesi’nin geçmiş yıllarda düzenlediği, sevilen organizasyonlarından bir tanesi olan ve   Selçuklu’dan Osmanlı medeniyetinin doğup filizlendiği Bilecik ve Bursa’ya kültür turları devam ediyor düzenlenen kültür turları tüm hızıyla devam ediyor.  Günü birlik bir şekilde devam eden turlarda vatandaşlar tarihi bir yolculuğa çıkarken unutulmaz anılar biriktirmeye devam ediyor. 
“Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” Bilecik-Söğüt kültür turları ile “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Bursa kültür turları kapsamında her gün 40’ar kişilik ekipler halinde sabah erken saatlerde YHT ile Konya Tren Garı’ndan Bilecik’e hareket eden Selçuklu Torunları gezi kapsamında Osmanlı’nın Bilecik’in ve Bursa’nın tarihi ve eşsiz güzelliklerine yerinde şahitlik ediyorlar. Geziye katılanlar yine aynı günün akşamında YHT ile Konya’ya dönüş yapıyorlar.
Gezide hem tarihi hem de kültürel bir yolculuk gerçekleşiyor 
Profesyonel gezi rehberlerinin anlatımıyla gerçekleşen gezilerde; Bilecik-Söğüt gezi programı kapsamında Şeyh Edebali Türbesi, Padişahlar Tarih Şeridi, Bilecik Müzesi, Yaşayan Şehir Müzesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Hanlıpazar, Hamidiye Camii, Söğüt Müzesi, Söğüt Çelebi Mehmet Camii, Kuyulu Mescit Camii ziyaret edilirken, Bursa gezi programı ile Cumalıkızık, Panorama Fetih Müzesi, Yeşil Külliye, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, Tophane, Ulu Camii, Bedesten Kapalı Çarşısı ve Kozahan ziyaret ediliyor.   
“Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” Bilecik-Söğüt kültür turu ve “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Bursa kültür turu kapsamında ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunulacak olan turlardan toplamda 2 bin 400 kişi faydalanacak.
Organizasyon kapsamında Bilecik ve Bursa’ya gitme fırsatı bulan vatandaşlar kendilerine sunulan fırsat dolayısıyla Selçuklu Belediyesi’ne ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ettiler.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı