DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Süblimasyon Taş Nasıl Baskı Yapılır?

Süblimasyon Taş Nasıl Baskı Yapılır?
13.10.2022 15:30
1.447
A+
A-

Süblimasyon taş ürünleri üzerine baskı yapabilmek son teknoloji aletlerle çok daha kolay hale gelmiştir. Tamamen doğal kayalardan üretilen farklı boyutlarda Süblimasyon baskıya uygun olarak kaplanan ürünler tercih edebilirsiniz.

Süblimasyon taş baskı ürünleri fotoğraf baskısı yapabilecek en uygun ürünler olarak yer almaktadır. Kişiye özel olarak fotoğraf baskısı yapabileceğiniz bu ürünler hediyelik eşya ya da plaket olarak her zaman tercih edilebilir.

Süblimasyon taş baskı ürünleri diğer baskı uygulamalarına göre son derece kolay aşamalardan oluşmaktadır. Süblimasyon taşa baskı yapılabilmesi için kaşın baskı yapılacak olan resmin boyutlarına uygun olması gerekmektedir. Bu uygunluk tamamlandıktan sonra tasa baskı yapılacak olan yazıya da şekil özel mürekkepler sayesinde taşa işlenecektir.

Süblimasyon Taşa Baskı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknofinal internet adresimiz üzerinden Süblimasyon baskı makinesi ile ilgili her türlü konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Taş baskı malzemeleri ihtiyaçlarınızı tamamladıktan sonra kolay aşamalar sayesinde tasa baskı işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlemin yerine getirilebilmesi için özel bir yazıcı, Süblimasyon mürekkep, kâğıt malzeme, transfer baskı malzemeleri konulması gerekmektedir. Süblimasyon mürekkebi ısı ve basınç ile reaksiyona girmektedir.

Süblimasyon taşa baskı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli teknik, taş ile baskı yapılacak fotoğrafın ölçülerinin birbirlerine uygun olması gerekliliğidir. Aynı zamanda Süblimasyon baskı yöntemi uygulanırken hangi ürüne ne kadar ısı uygulanması gerektiği iyi olarak bilinmelidir. Aksi bir durumda uygulama yapılan üründe yanmaya benzeyen renk değişimi görülecektir. Ek olarak hangi ürüne hangi pres ile baskı yapılacağı da belirlenmelidir.

Daha sonra geriye bu işin pratiğini öğrenmek kalmaktadır. Taş üzerine süblimasyon baskı tekniği hediyelik eşya alanında en çok tercih edilen baskı yöntemlerinden biridir. Siz de bu baskı yöntemlerine erişebilmek ya da toplu halde satın almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Transfer Baskı Kâğıdı

Transfer baskı kağıdı görüntünün oluşturulmasında en önemli faktördür. Bu önemli baskı tekniği nde kamera cep telefonu ya da tarayıcı üzerinden aktarılan görüntü bilgisayara aktarılmaktadır.

Bilgisayar üzerinden Süblimasyon yazıcı üzerine aktarılarak çıktı alınır. Daha sonra transfer kâğıdı çıktıları pres cihazları yardımı ile kişiye özel üretilen ürünü aktarılmaktadır. Süblimasyon transfer baskı kâğıdı görüntünün net çıkmasında en önemli nesnedir.

Bu baskı sistemi son derece kaliteli ve kullanışlı bir baskı tekniği olarak bilinmektedir. Birçok alanda kişiye özel ürün ve hediyelik malzemeler Süblimasyon baskı yöntemi ile oluşturulmaktadır. Bunlara ek olarak metal, cam, seramik, ahşap, plastik, taş gibi materyallerden üretilen kupa bardak madalyon yaka kartı bardak altlığı anahtarlık gibi ürünler örnek gösterilebilir.

 

 

 

Süblime Baskı Makinası

Süblime baskı makinası birçok baskı ürününün temelidir. Süblimasyon baskının artı yönleri olarak yazdırdığınız görüntü boyutu renk ve diğer özellikler ile rahatça oynayabilirsiniz. Bu baskı sistemi kolay kişiselleştirme ve özelleştirme avantajları sağlamaktadır.

 

Süblimasyon baskı süresi oldukça kısadır çok kısa sürede yapılıp teslim edilmektedir. Hediyelik ürün arayışındaysanız bu baskı yöntemi ile oluşturulan ürünleri her zaman tercih edebilirsiniz. Bu ürünler şık görüntüsü ve dayanıklılığı ile her zaman tercih haline gelmiştir.

Süblimasyon baskı yöntemi ile üretilen ürünler kesinlikle uzun ömürlüdür. Süblimasyon baskı ile tasarlanan bir üründe Solma veya soyunma gibi belirtiler görülmez. Yüksek çözünürlüklü baskı yöntemi olan Süblimasyon baskı her alanda tercih edilir hale gelmiştir. Süblimasyon baskı makinesi ve ürünlerini ulaşmak için sitemize her zaman ziyaret edebilirsiniz.