DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Türk Girişimcileri VivaTech'te

14-17 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşecek olan, Avrupa’nın önde gelen teknoloji ve girişimcilik etkinliklerinden biri olan Vivatech’te; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde 16 Türk teknoloji girişimi, Türk girişimci ekosistemini tanıtıyor.

Türk Girişimcileri VivaTech'te
15.06.2023 11:00
125
A+
A-

14-17 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşecek olan, Avrupa’nın önde gelen teknoloji ve girişimcilik etkinliklerinden biri olan Vivatech’te; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde 16 Türk teknoloji girişimi, Türk girişimci ekosistemini tanıtıyor. Etkinliğin açılış gününde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve T.C. Paris Büyükelçisi Ali Onaner programa katılırken, aynı gün akşamında Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliğinde “Türkiye’nin Yatırım Yüzyılı” resepsiyonu gerçekleştirildi. 

 

Avrupa’nın en büyük teknoloji ve girişimcilik etkinlikleri arasında yer alan, 14-17 Haziran tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilecek olan Vivatech etkinliğine Türk girişimciler, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde çıkarma yaptı. Etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi liderliğinde yapay zeka, HealthTech ve bulut hizmetleri vb. sektörleri temsilen 16 öncü şirket ile katılım sağlayan Türk heyeti, son yıllarda ivme yakalayan Türk girişimcilik ekosisteminin sunduğu fırsatları uluslararası yatırımcılara tanıtacak. Paris’te dört gün boyunca sürecek olan etkinlik, girişim sermayesi fonları başta olmak üzere finansal yatırımcıları, teknolojide küresel ölçekte en çarpıcı atılımları gerçekleştiren girişim şirketleriyle bir araya getirmeyi hedefliyor.

 

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği etkinliğe açılış gününde ziyaretlerini gerçekleştiren T.C. Paris Büyükelçisi Ali Onaner ve  Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, aynı günün akşamında, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ev sahipliğinde “Türkiye’nin Yatırım Yüzyılı” başlığıyla düzenlenen resepsiyona katılım sağladı. 

 

Gelişen Türkiye-Fransa ilişkilerinin önemine değinen T.C. Paris Büyükelçisi Ali Onaner; “Türkiye’nin, sunduğu imkanlarla yabancı yatırımcılar için ne kadar çekici olduğunu Fransız iş insanlarına göstermek ve Paris VivaTech fuarına katılarak farklılık yaratan başarılı girişimcilerimizi tanıtmak amacıyla Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yöneticilerimizle birlikte, önde gelen Fransız yatırımcılarına ve iş insanlarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugünkü buluşmanın, Türkiye’deki en büyük yatırımcılar arasında yer alan Fransız şirketlerinin ülkemize olan ilgilerini daha da artırmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Fransa’yla gelişen siyasi ilişkilerimizin, ekonomik ilişkilerimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

 

Fransız ve Türk iş dünyası temsilcilerinin katıldığı resepsiyonda hitap eden Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Türkiye-Fransa ekonomik işbirliğine ve yatırım ortamına dair önemli mesajlar verdi; “Bugün Paris’te Fransa iş dünyasının temsilcileri ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı vesilesiyle bir araya geldik. Fransa ile ekonomik ilişkilerimize büyük önem veriyoruz; 2022 yılında Fransa, Türkiye’nin en büyük 7. ihracat ve 8. büyük ithalat ortağı oldu ve ikili ticaret hacmi 19 milyar doları buldu. 2002 yılından beri Fransa’dan Türkiye’ye 8 milyar doları aşan doğrudan yatırım girişi oldu ve yaklaşık 1700’e yakın Fransız şirket ülkemizde faaliyet göstermeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, Türkiye Yüzyılına girerken Fransa başta olmak üzere uluslararası yatırımcıları ülkemize davet çalışmalarımızı tüm enerjimizle sürdürüyoruz.

 

Bilindiği üzere teknoloji girişimcilerimizin dünyanın en önemli teknoloji girişimi etkinliklerinde yer almaları için yürüttüğümüz bir çalışma var. Bu hafta Paris VivaTech’te, ofisimiz öncülüğünde 16 girişimcimiz ile birlikte, ülkemizin yatırım ortamını ve girşimcilik ekosistemini tanıtmak amacıyla Türkiye standında bulunuyoruz. Yatırım Ofisi olarak ülkemiz ekonomisine katma değer katan teknoloji tabanlı yatırımları her alanda destekliyoruz ve teknoloji girişimlerimizin başarılarını uluslararası platformlarda tanıtmayı oldukça önemsiyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı