DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Türkiye'nin ilk otomotiv sınıfı kamera üreticisi Büyütech, hedef yükseltiyor

Togg’un geri görüş kamerası, çevresel görüş sistemi ve sürücü yorgunluk algılama kamerasının üreticisi olan Büyütech, 4 milyon dolar değerindeki yatırım turunu kapatıyor.

Türkiye'nin ilk otomotiv sınıfı kamera üreticisi Büyütech, hedef yükseltiyor
01.08.2023 13:10
116
A+
A-

Togg’un geri görüş kamerası, çevresel görüş sistemi ve sürücü yorgunluk algılama kamerasının üreticisi olan Büyütech, 4 milyon dolar değerindeki yatırım turunu kapatıyor. Daha önce 2.5 milyon euro yatırım alan firma, yeni yatırımıyla fabrikasını genişleterek uluslararası bir üretici olma yolunda ilerlemeyi planlıyor.  

Gebze’deki fabrikasını 2 milyon euronun üzerinde bir sermayeyle kuran ve Türkiye’nin ilk otomotiv standartlarında kamera üreticisi olan Büyütech, Togg ile yaptığı iş birliği ile adını duyurdu. Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un geri görüş kamerası, çevresel görüş sistemi, sürücü yorgunluk algılama kamerasının üreticisi olan marka, yıllık 800.000 adet üretim kapasitesine sahip. 

2021 yılında Farplas’tan 10 milyon euro değerleme ile 2,5 milyon euro yatırım alan firma, şimdi de; 24 milyon dolar yatırım öncesi değerleme ile Türkiye’nin önde gelen fonlarının yer aldığı 4 milyon dolarlıkbir tur kapatmak üzere. Büyütech’in yeni yatırım hedeflerinde ise fabrikasını genişletmek, yeni tasarımlar yapmak ve uluslararası bir üretici olmak var.  

 

HEDEFİMİZ ULUSLARARASI BİR MARKA OLMAK

Büyütech’in ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş hedeflerinin üretim kapasitesini arttırmak olduğunun altını çiziyor. Düztaş; ‘Kurulduğumuz günden bu yana farklı sektörlerle çalışmaya devam ediyoruz. Son 3 yılda 80 bin olan kapasitemizi otomotiv standartlarında yüksek kalite üretim ile birlikte 800 bine çıkardık. Yakın zamanda da fabrikamızı genişleterek, bu rakamı 4 katına kadar çıkarmayı amaçlıyoruz. 4 milyon dolarlık yeni yatırım turu bu ay içinde tamamlanacak. Bu yatırımlarla fabrikamızı genişletmeyi ve üretimlerimize yeni geliştirilmiş tasarımlar eklemeyi planlıyoruz. Bu sayede hem üretimimiz artacak hem de istihdamımızı arttırarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca uluslararası bir firma olma yolunda da adımlarımızı sağlamlaştırmış olacağız,’ şeklinde sözlerine devam ediyor. 

Şu an için yıllık 800 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın, yapılacak ek yatırımlar ile birlikte kapasitesini 3 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediğinin de altını çizen Düztaş; ‘Bu, hem yerel hem de uluslararası pazarlarda daha geniş bir etkiye sahip olmamızı sağlayacak,’ diyor. 

Markanın bir diğer ortağı ve COO’su Alparslan Işıklı ise; ‘Fabrikamız, Türkiye’deki teknoloji ve üretim ekosistemine önemli bir katkı sağlıyor. Bu alandaki öncülüğümüzü de perçinliyor. Kamera özeline odaklanan bir yapıya sahip olan fabrikamız, bu anlamda Türkiye’de bir ilk. Mekanik montaj hatları, yüksek hassasiyette lens montajı için özel lens montaj hattı, elektronik dizgin hattı, mekanik montaj hattı, sızdırmazlık kontrol hattı, ürünlerin kalibrasyon ve testlerinin yapılacağı, tamamen kendi bilgi ve deneyimlerimizle oluşturduğumuz, bir kamera kalibrasyon hattını bünyesinde barındırıyor,’ diyerek sözlerini tamamlıyor. 

 

Büyütech Hakkında

ODTÜ’den mezun olan Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı’nın ortaklığında ilerleyen Büyütech, 2011 yılında bir girişim olarak kuruldu. Kuruluşunun ardından yer projelerde alan firma; çok geçmeden Türkiye’deki üretim hatlarında çalışan, üretilen ürünleri denetleyen, makineleri ve robotları kontrol edebilen ilk akıllı kamerayı geliştirdi. Ar-Ge çalışmaları sayesinde endüstriyel görüntü işlemeden savunma sanayisine kadar birçok farklı alanda çalışma imkanı bulan Büyütech, 2020 yılına geldiğinde, sahadaki kamera sayısını 80.000’in üzerine çıkardı. Bugün 800.000’in üzerinde üretim kapasitene sahip olan ve bir çok farklı sektörle çalışmanın yanı sıra yerli otomobil Togg’un kamera sistemlerini de üreten marka, Gebze’deki fabrikasında ve Ankara’daki genel merkezinde faaliyetlerini sürdürmekte. Firma yurt dışı faaliyetleri içinse geçtiğimiz yıl Michigan’da ofis yapılanmasına giderek, uluslararası bir marka olma yolunda da ilk adımını attı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı