DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Online İlişki ve Evlilik Terapisi

Online İlişki ve Evlilik Terapisi
13.09.2022 21:16
2.009
A+
A-

Aile sistemi bireyler arası ilişkinin de ötesinde bir bütün olarak ele alınmaktadır. Aile sisteminde çiftlerin birbirleriyle olan ilişkileri büyük önem taşımaktadır. Bir birey olarak sahip olduğunuz özellikler bir çift olarak birbirinize karşı olan davranış ve ilişki tarzınız aile sistemini oluşturmaktadır.  Her aile sisteminde dönem dönem farklı çatışmalar iletişim bozuklukları yaşanabilmektedir. İletişim bozuklukları eşler arasında olabildiği gibi ebeveynler ve çocuklar arasında da görülebilmektedir. Geniş aile sisteminde gözlemlenen tüm bu olumsuzluklar aile huzurunu önemli ölçüde etkilemektedir. İşte bu aşamada ilişki ve evlilik terapisi devreye girmektedir.

İlişki ve evlilik terapileri bireysel psikoterapilerden farklı olarak işlemektedir. Bu uygulamalarda aile ve ilişki dinamikleri ele alınmaktadır. İlişki ve evlilik terapileri özel kliniklerde yüz yüze yapılabildiği gibi gelişen yeni sistemlerle birlikte online olarak da gerçekleştirilmektedir. Online evlilik terapileri son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde tercih edilmektedir.

Online evlilik terapisi aynı zamanda çevrimiçi aile terapisi olarak da adlandırılmaktadır. Bu yöntemde internetin sunmuş olduğu sanal görüşme sistemleri kullanılmaktadır. Online evlilik terapileri çoğunlukla görüntülü görüşme yöntemi ile yapılmaktadır. Bazen çiftlerin tercihi olarak sesli görüşmeler ile de yürütülebilmektedir.

Online evlilik terapisi nasıl olur?

Online evlilik terapisi bir terapist ile bir danışanın yüz yüze görüşme yapamadığı durumlarda gündeme gelmektedir. Uygulamalarda terapi seansları internet üzerinden sağlamaktadır. Sanal görüşme yöntemlerinin sunmuş olduğu avantajlar sayesinde psikoterapist ve danışanlar sanki bir klinik ortamındaymış gibi karşılıklı olarak yapacakları görüntülü görüşmeler ile seansları gerçekleştirmektedir.

Online evlilik terapisi için öncelikli olarak ülkemizin en başarılı evlilik terapistlerine ulaşarak onlardan randevu almamız önerilmektedir.  Görüşmeler online gerçekleşeceği için Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren en başarılı evlilik terapistleri ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz. Bunun için Terappin sitesinden destek alabilirsiniz. Bu platformda en başarılı online psikologları bulabilir ve evlilik terapisi üzerine gerekli hizmet ve desteği alabilirsiniz.

Online terapi için psikolog seçimini yaptıktan sonra kendinize en uygun saat dilimine göre bir randevu oluşturabilirsiniz.Randevu saati geldiğinde kendinizi rahat hissedeceğiniz bir ortamda terapiye başlayabilirsiniz.  Online evlilik terapisi için eşiniz ve varsa çocuklarınız ile birlikte randevu saatinde hazır olmanız gerekecektir.  Çiftler online terapi seansları için çoğunlukla ev ortamını tercih etmektedir. Kendi evinizde, kendinizi her zaman güvende hissettiğiniz bir ortamda görüntülü ve sesli konuşma için beklemeniz yeterli olacaktır.

Online Evlilik Terapisi Faydalı Mı?

İlişki ve evlilik terapilerinin aile sistemi üzerinde çok önemli faydaları bulunmaktadır. Çiftler arasında oluşan çatışmalar ve iletişim bozuklukları eğer çiftlerin kendi çabaları ile düzelmiyorsa bu durumda dışarıdan bir profesyonel destek oldukça önemli bir yere sahip olacaktır. Evlilik terapilerinde çiftlerin iletişim sorunları çocuk ve ebeveyn arasındaki anlaşmazlıklar ele alınmaktadır. Aile kurumunun işlevselliğini bozan tüm konular evlilik terapisinin konusu olarak bir çözüme kavuşturulmaktadır. Evlilik terapisti yöntemi olarak uygulanan online terapi aile kavramına karşı sağlamış olduğu faydalar bulunmaktadır.  Online evlilik terapisinin faydaları şöyle sıralanmaktadır;

  • Online evlilik terapisi geleneksel terapiye uygulamalarına göre daha ulaşılabilir ve daha pratiktir. Çiftler ve varsa çocuklar kendi evlerinde, kendilerini çok daha rahat hissedebilecekleri de güven duyabilecekleri bir ortamda terapi seansları gerçekleştirmektedir. Bir terapinin başarılı olabilmesi için bu duygular önemli bir yere sahiptir.
  • Online psikolog olarak görev yapan çok başarılı evlilik terapistleri bulunmaktadır. Kırsal bölgede yaşayan çiftler ya da yaşadıkları konuma yakın bir çevrede kendileri için uygun evlilik terapisti bulamayan çiftler online evlilik terapi desteği sayesinde çok düzenli seanslar alabilmektedir. Böylelikle çiftlere hem maddi hem de zaman açısından önemli avantajlar sağlamaktadır.
  • Evlilik özel bir müessesedir ve gizlilik evlilik müessesesinin en önemli adımlarından birisidir. Aile içerisinde yaşanan problemlerin aile içerisinde gizli kalması ve bu problemlerin çözümü aşamasında terapi desteğinin en gizli şekilde alınıyor olması süreci destekleyen bir uygulamadır. Dolayısıyla online evlilik terapilerinin çiftlerin kendilerini güvende hissettiği bir ortamda gerçekleşiyor olması bu gizliliğin en üst düzeylerde korunduğunun en güzel göstergesidir.
  • Online olarak yapılan evlilik terapilerinde katılım her zaman çok daha düzenli olacaktır. Yüz yüze bir seansa katılabilmek için bir klinik ortamına gitmek gerekmekte ve çiftlerin yoğun bir yaşam içerisinde bunun için her an düzenli zaman ayırması hayli zor olmaktadır. Yüz yüze seans saatlerinde çiftlerin tatilde veya şehir dışında bulunmaları nedeniyle seansların aksaması söz konusu olmaktadır. Ancak online evlilik terapisi avantajı sayesinde tatilde ya da şehir dışında olan tüm çiftlerin terapiye katılımlarında bir aksama söz konusu olmayacaktır.

Online Evlilik ve Çift Terapisi

Ülkemizde aile kavramı çok önemli bir yere sahiptir. Bu kavramı koruyabilmek adına yaşanacak olumsuz iletişim sorunlarında online evlilik ve çift terapisi desteği almak en doğru adım olacaktır. Yapılan bilimsel araştırmalar online terapi desteklerinin evlilikleri iyileştirdiğini göstermektedir. Bunun için Terappin sitesine giriş yaparak güvenli ve hızlı bir destek alabilirsiniz.