DOLAR
32,5554
EURO
34,8359
ALTIN
2.430,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Gelişmiş Özellikleriyle iPhone 8

Gelişmiş Özellikleriyle iPhone 8
02.10.2022 22:02
1.805
A+
A-

Gelişmiş Özellikleriyle iPhone 8

iPhone modelleri, genel anlamda sunmuş olduğu kalite özellikleriyle kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. iPhone 8 de en çok tercih edilen modellerden birisi konumunda. Şu an için iPhone 8 modelinin bir de Plus seçeneği bulunuyor. Ayrıca dâhili depolama alanı bakımından da farklı sürümlerin mevcut olduğunu söyleyelim. iPhone modelleri içerisinde ön plana çıkan iPhone 8’in, dönemine göre pek çok yenilikçi özelliği buluyor.

iPhone 8’in tanıtılmasıyla kendi dönemi içerisinde geniş yankı uyandırmıştı. Bunun nedeni şüphesiz hem tasarım hem de teknolojik anlamında sağlanan özelliklerdir. Ayrıca iPhone modelleri arasında tercihte bulunurken özellik karşılaştırmasını mutlaka yapınız. Bu sayede en uygun iPhone modeli bulabilmeniz mümkün olacaktır. iPhone 8 fiyat seçenekleri, günümüzde çeşitli bir şekilde oluşsa da her bütçeye uygun bir iPhone modeli bulabilmek mümkün. Bununla birlikte yapılacak fiyat analizleriyle bütçeden tasarruf yapmanız da imkânlı hâle gelecektir.

iPhone 8 özelliklerinin birçok profesyonel işlem için uygun olduğu açıktır. Ancak yine de orijinal sürümündeki özelliklerin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız Plus seçeneğini ön plana alabilirsiniz. 8 serisi sonrası gelişen teknolojiyle beraber yeni modeller üretilmiştir. Dolayısıyla zaman içerisinde iPhone 8 fiyatlarının da oldukça uygun düzeylere geldiğini söyleyebiliriz.

iPhone 8 Plus Fiyatları

iPhone 8 Plus fiyat seçenekleri, mağazadan mağazaya göre değişiklik gösterir. Ancak fiyatların temel iPhone modellerindeki unsurlarla aynı şekilde oluşturulduğunu söyleyebiliriz. iPhone fiyatları söz konusu olduğunda birtakım unsurlar geçerli oluyor. Apple, fiyatları belirleme noktasındaki temel unsurdur. Üretici firma olarak fiyatlar Apple tarafından belirlense de birtakım ek maliyetlerle satış fiyatları değişebiliyor. Örneğin ilgili cihazın ülkemize ulaşmasıyla döviz fiyatları ve vergi maliyetleri geçerli oluyor. Bu nedenle fiyatların stabil bir düzeyde olmadığını söyleyebiliriz.

iPhone 8 modeli fiyat anlamında değerlendirildiğinde günümüzde oldukça uygun fiyatların geçerli olduğunu söyleyelim. Ancak yine de detaylı araştırma yaparak farklı bir iPhone modeline yönelebilmeniz mümkün. Bu nedenle fiyatları ve teknik özellikleri iyi bir şekilde araştırmanız önerilmektedir. iPhone 8 hem özellik bakımından hem de fiyat bakımından oldukça uygun düzeylerdedir.

Birçok kişi akıllı telefon tercihinde iPhone seçeneğini değerlendiriyor. Bunun sebebi kalite ve tasarım anlamında iPhone’un ön plana çıkması olarak açıklanabilir. Ancak yine de iOS gibi gelişmiş bir işletim sisteminin sadece iPhone’larda geçerli olması, onu tercih edilebilir kılmaktadır. Bu bağlamda birçok kullanıcı sadece iOS için bile iPhone’u tercih ediyor.

iOS sürümleri değerlendirildiğinde önceki iPhone modellerinde eski iOS sürümlerinin geçerli olduğunu söyleyelim. Ancak güncel iOS sistemi, sadece yeni modellerde çalıştırılabiliyor. Bu da kişilerin yeni modellere yönelmesinde yardımcı oluyor. Bu nedenle kullanıcılar direkt olarak son modelleri değerlendirebiliyor. Ancak yine de iPhone 8’de modeller arasında iyi bir alternatif konumunda.

iPhone 8 Özellikleri Nelerdir?

iPhone 8, içermiş olduğu birçok özellik bakımından modeller arasında ön plana çıkıyor. Döneminin devrim niteliğinde olan bu özellikler ile profesyonel işlerinizi başarılı bir şekilde yapabilmeniz mümkün. İlerleyen dönem ile birlikte iPhone 8 fiyat seçeneklerinin de hayli uygun hale geldiğini söyleyebiliriz. iPhone 8’in bazı temel özellikleri şu şekildedir;

  • 4.7 inç ekran boyutu,
  • %65.36 ekran / gövde oranı,
  • 148 gram ağırlık,
  • 12 MP kamera çözünürlüğü,
  • 2 GB RAM bellek,
  • Apple A11 Bionic yonga seti,
  • 2.1 GHz CPU frekansı,
  • 750 x 1334 piksel HD+ ekran çözünürlüğü,
  • 1821 mAh batarya kapasitesi,
  • 1.32 W/kg SAR değeri,
  • iOS 11 işletim sistemi.

Görüldüğü üzere iPhone 8’in birçok özellik bakımından yeterli olması söz konusudur. Selefi sayılan 7’ye göre birçok seçenek geliştirilmiştir. Kamera sisteminde bazı iyileştirmeler meydana getirilmiştir. Bu nedenle birçok kişi iPhone 8 tercihinde bulunabiliyor. iPhone tercihinde bütün özellikleri ve detayları mutlaka incelemeniz önerilmektedir. İlgili telefon orijinal sürümde 64 GB dâhili hafıza kapasitesi varken diğer sürümlerde 128 GB versiyonuna ulaşmak da mümkün. Bu nedenle tercihinizi en başta doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor. Bununla birlikte iPhone 8, tasarım anlamında da birçok yenilik vadediyor. İlgili telefona kampanya dönemlerini de takip ederek uygun bütçelere ulaşabilirsiniz.

iPhone Modelleri Nelerdir?

iPhone modelleri, genel anlamda bir sayı ile ifade ediliyor. Önceki modelin sayı değerine +1 eklenmesiyle yeni model isimlendiriliyor. Ayrıca iPhone X gibi harf ile isimlendirilmiş seçenekler de mevcuttur. 2007 yılında tanıtılan ilk iPhone ise 2G şeklinde isimlendirilmişti. iPhone 2G’nin tarihteki ilk akıllı telefon olma özelliği bulunduğundan dolayı ön plana çıkması söz konusudur.

Modeller içerisinde iPhone 8, geniş özellik seçeneğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda ilgili orijinal sürümün bir de Plus seçeneği mevcut. Bu anlamda iPhone 8 Plus fiyat seçenekleri, orijinaline göre daha pahalı olabilir. Bununla birlikte iPhone seçenekleri arasında en uygun tercihi yapmak için özellikleri detaylı bir şekilde incelemeniz gerekmektedir.

Yeni bir iPhone modeli tanıtıldığında eski modellerin nispeten daha da ucuzladığını görüyoruz. iPhone 14’ün çıkmasıyla birlikte 8 serisinin fiyatlarında da düşmeler görülmüştür. Eğer iPhone 8 hayallerinizi süsleyen bir telefonsa, bu anlamda müthiş bir alım fırsatı doğmuştur. iPhone seçenekleri arasında modeller incelendiğinde gerek teknik detaylar, gerekse de tasarım anlayışıyla iPhone 8’in ayrı bir yeri olduğunu söyleyelim.

iPhone modelleri tanıtıldığında genel anlamda kamera ve tasarım özelliklerinin dikkat çektiği görülür. Bu nedenle iPhone 8’de de aynı durum söz konusu olmuştur. 12 MP’lik kamera çözünürlüğüyle geniş yankı uyandıran iPhone 8 serisi, bu anlamda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış görünüyor. iPhone 8 tercihinde Plus seçeneğini de mutlaka değerlendirmeniz öneriliyor.

Kusursuz Tasarımıyla iPhone 8

iPhone 8, kusursuz tasarım özellikleriyle kullanıcıların beğenisini kazanmış durumda. Köşeli ekran tasarımının başarılı bir şekilde yansıtıldığı telefondaki bazı tasarım özellikleri şu şekildedir;

  • 138.4 mm boy,
  • 67.3 mm en,
  • 7.3 mm kalınlık,
  • 148 gram ağırlık,
  • Altın, gri, gümüş renk seçenekleri,
  • Cam kapak gövde malzemesi,
  • Metal çerçeve gövde malzemesi.

iPhone 8’in geniş renk seçeneği sunması ve oldukça hafif bir yapıda olması, tasarım konusunda dikkat çeken özelliklerinden bazılarıdır. Metal çerçeveye sahip olan gövde kısmı ise daha da sağlamlaştırılmış durumda. Böylelikle telefonun dayanıklılık çerçevesinde oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca kapak gövde malzemesinin cam olması da direkt olarak görselliğe etki ederek müthiş bir hava yaratmış durumda. Telefonun şık ve zarif yapısıyla girdiği her ortamda dikkatleri üzerine çekmesi söz konusudur.

iPhone modelleri dikkate alındığında tasarım özelliklerinin yanı sıra teknik detayların da ön planda olduğunu söyleyelim. Bu anlamda iPhone 8 modelinde 2.1 GHz değerindeki CPU frekansı, direkt olarak işlerinizi hızlı bir şekilde yapmanızı sağlayacak. Bu anlamda telefonunuzun yetersiz kalmayacağını söyleyebiliriz. Ayrıca 2 GB RAM bellek ile bu hız desteklenirken 6 çekirdekli işlemci yapısıyla da özellikler daha da geliştirilmiş durumda. AnTuTu Puanı bakımından da ilgili telefon modelinin yeterli puanlar aldığını söyleyelim. LPDDR4 RAM tipi bulunan modelde 64 / 128 / 256 GB dâhili depolama seçenekleri bulunuyor. Bu bağlamda ilgili modeller arasında kendinize uygun olanı tercih etmek için detaylı özellik incelemesi yapabilirsiniz.