DOLAR
32,5432
EURO
34,8870
ALTIN
2.429,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Twiter’ın Yeni Patronu Elon 1.3 milyon kullanıcı kaybetti

Twiter’ın Yeni Patronu Elon 1.3 milyon kullanıcı kaybetti
11.11.2022 10:43
1.456
A+
A-

Bot Sentinel, 27 Ekim ile 1 Kasım arasında 875.000’den fazla kullanıcının hesaplarının devre dışı bırakıldığını ve 500.000’den fazla kullanıcının yasaklandığını tahmin ediyor.

Ünlü girişimci Elon Musk henüz gerçek bir yeniden icat başlatmadı, ancak sosyal ağ Twitter’ın sahibi olduğu gerçeği birçok kullanıcıyı rahatsız ediyor gibi görünüyor.

27 ve 1 Kasım’da 500.000 kişi platformun kendisi tarafından engellendi. Twitter’ın günlük 237 milyon aktif kullanıcısı var. Musk’ın 27 Ekim’de “Kuşlar özgür” tweeti ile “saltanatı” başladıktan sonra, pek çok kullanıcı, ılımlılık eksikliği veya uygunsuz davranış iddiasıyla platformu terk etmekle tehdit etti.

tekno haber: kullanıcılar her değişiklikten sonra sosyal medyayı terk etmekle tehdit ediyor, ancak bu sefer pek çoğu sözünü yerine getiriyor.

teknolive.net izleme grubundan elde edilen verilere dayanarak, dönem boyunca platformdaki toplam 877.000 hesabın devre dışı bırakıldığı ve 497.000 hesabın platformun kendisi tarafından yasaklanmış olabileceği sonucuna vardı.

Normal sayının iki katından fazla. Twitter’ın toplamda yaklaşık 237 milyon “para kazanılabilir günlük aktif kullanıcısı” bulunuyor. Bazı kullanıcılar sınırı aştı

Birçoğunun protesto amacıyla platformu terk ettiği tahmin ediliyor, ancak askıya almanın botun kaldırılması ve Musk’ın şirketi devraldıktan sonra botu test etmeye başlamasıyla ilgili olduğuna inanılıyor.

İnsanlar tamamen etik olarak içerik yayınlamaya başlıyor. izin verilenin sınırlarını zorlamak için kabul edilemez. Network Contagion Research Institute tarafından yapılan bir araştırma, Musk’ın anlaşmayı duyurmasından sonraki 12 saat içinde ırkçı tweet’lerin %500 arttığını buldu.

Faaliyette böyle bir artış, şirketin içerik denetleme personelinin çoğunun denetlemeye erişimini engellemesinden kısa bir süre sonra geldi.

Şirkette yalnızca 15 kişinin erişebileceği araçlara erişimi var.

Twitter nedir

Twitter, 21 Mart 2006 tarihinde ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kurulmuş bir sosyal ağdır.

Facebook ve Instagram’dan sonra en çok kullanılan sosyal medyalardan biri olan Twitter’da yazı, fotoğraf, haber ve videolar paylaşılabiliyor.

Eskiden maksimum 140 karaktere sahip olan sosyal medya, birkaç yıl önce bu sınırı iki katına çıkardı. Bunun amacı kullanıcı sayısını artırmaktır.

Ancak bu karakter sayısı artışına rağmen, kullanıcıların yalnızca %1’i Tweetlerinde bu sınıra ulaşabildi ve %12’si 140 karakterin üzerinde içerik paylaştı.