DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

OP. DR. LEYLA ARVAS: “GÖZALTI IŞIK DOLGUSU İLE HASTALARIMIZI 15 DAKİKADA GENÇLEŞTİRİYORUZ”

OP. DR. LEYLA ARVAS:  “GÖZALTI IŞIK DOLGUSU İLE HASTALARIMIZI  15 DAKİKADA GENÇLEŞTİRİYORUZ”
26.09.2022 17:09
1.999
A+
A-

Kim gün boyunca yüzünde sürekli yorgun ve bitkin bir görünüme sahip olmak ister? Eminiz ki hiç kimse bunu istemez. Aksine hepimiz dinamik, genç ve aydınlık bir yüze sahip olmak isteriz. Ancak bazen elimizde olmayan nedenlerden dolayı da yüzümüze yorgun bir ifade yer edebilir. Bu durum tamamen çevresel ya da genetik etkenlere bağlı olarak yaşadığımız deformasyonlardan kaynaklanır.

Örneğin gözaltı morlukları… Bizleri ne kadar yorgun ve uykusuz bir görünüme sürükler. İyi haber şu ki bu görüntüden sadece 15 dakikalık bir müdahale ile kurtulmak mümkün. Bu mucizevi dokunuşun adı ise gözaltı ışık dolgusu…

Op. Dr. Leyla Arvas ile bu uygulama hakkında konuştuk…

 

 

“Göz çevresindeki problemlerden kaynaklanan yaşlı ve yorgun görünüme gözaltı ışık dolgusu ile engel olabilirsiniz”

Çevremizde sık sık rastlarız. Bazı kişiler çok enerjik bir ruh halinde olsalar bile yüzlerine baktığımızda onların sürekli olarak yorgun, bitkin ya da uykusuz olduklarını düşünürüz. Bu yanılgının altında yüz bölgesinde yaşanan deformasyonlar yatar. Yüzün farklı bölgelerinde yaşanan bu deformasyonlar kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Özellikle göz bölgesindeki sorunlar bu görüntünün oluşmasına sebep olmada başta geliyor.

 

Op. Dr. Leyla Arvas, gözaltı ışık dolgusu uygulamasının kimler için olabileceğini şu şekilde açıklıyor: 

Gözaltı ışık dolgusu uygulaması göz çevresindeki sorunları gidererek bu olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmada oldukça etkili. Özellikle gözaltı torbası problemine maruz kalan kişiler, gözün alt bölgesinde oluşan çukurlaşmadan dolayı gözaltı morlukları olanlar gözaltı ışık dolgusu uygulamasını tercih edenlerin çoğunluğunu oluşturuyor. Bu uygulama, göz altı, göz çevresinin çok daha parlak ve aydınlık bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Bu uygulama göz çevresi şikayeti olan herkese yapılabilir. Şöyle ki her estetik uygulama ya da müdahalede olduğu gibi gözaltı ışık dolgusu uygulaması yapabilmek için de bazı kriterler var. Öncelikle gözaltı ışık dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin genel sağlık durumu ile ilgili bir probleminin olmaması gerekiyor. Böyle bir sorun varsa bunu mutlaka uygulamayı gerçekleştirecek olan doktor ile paylaşmalılar. Ayrıca, uygulama olmak isteyen kişilerin cilt problemi ya da gözaltı bölgesinde bir enfeksiyonunun bulunmaması gerekiyor. Farklı sorunlara yol açmaması açısından bu tip probleme sahip kişilerde işlem gerçekleştirmeyi tercih etmiyoruz. Son olarak, hamilelik söz konusuysa ya da kişi emzirme dönemindeyse, bu zamanlarda uygulama yapılmasını önermiyoruz.”

 

“Gözaltı ışık dolgusu, tekrarlanabilir bir uygulama”

Bir çoğumuz estetik bir işlem yaptırma kararı aldığımızda bu işlemin kalıcılık süresi ve istenirse tekrar tekrarlanıp tekrarlanamayacağı gibi konular en merak ettiğimiz şeyler arasında geliyor.

 

 

Gözaltı ışık dolgusunun ne kadar süre etkisini gösterdiğini ve kaç kez tekrarlanabileceğini konunun uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas şöyle anlatıyor: 

“Gözaltı ışık dolgusu etki süresi ortalama 9 – 12 ay kadar devam ediyor. Bu süreden sonra işlem gerçekleştirdiğimiz bölge olan göz çevresi yavaş yavaş eski haline gelmeye başlıyor. Ancak iyi haber şu ki ihtiyaç duyulması halinde gözaltı ışık dolgusu tekrarlanabilir bir uygulama. İşlem etkisini kaybetmeye başladığı andan itibaren yeniden yapılabiliyor. Bir önceki işlemde enjekte edilen dolgu maddesinin tamamen erimesini beklemek gibi bir şart da yok. Kişi, görüntüsünden memnuniyetsizlik duyduğu anda tekrar bir işlem gerçekleştiriyoruz. Hatta bunu bir rötuşlama gibi bile düşünebilirsiniz. Ufak bir dokunuşla göz çevresi yeniden istenen haline dönüştürülebiliyor. Bu demek değildir ki gözaltı ışık dolgusu yaptıran herkes tekrar tekrar bir uygulamaya ihtiyaç duysun. Bazı hastalarımda tek seferlik bir uygulamanın etkilerinin yıllarca sürdüğü de oluyor.

Gözaltı ışık dolgusu ile ilgili hastalarımın muayene esnasında sıklıkla sorduğu bir soruya da değinmek istiyorum. İşlemin kaç seans uygulandığı akıllara çokça gelen bir soru. Genellikle tek seferlik bir uygulamada biz gözaltı ışık dolgusu ise amaçladığımız sonuçlara ulaşabiliyoruz. Ancak bazen istisna durumlar da olabiliyor. Bazen hastanın kendisine bağlı olarak gözaltındaki sorunların çok çok ileri seviyelere ulaşmış olduğunu görebiliyoruz. Bu tip kişilerde, ikinci bir uygulamanın daha gerçekleştirilmesini önerebiliyoruz. İşlemin nasıl ve kaç kez gerçekleştirileceği gibi konulara dair bilgileri zaten muayene esnasında da hastamızla paylaşıyoruz. Çünkü her estetik işlem olduğu gibi gözaltı ışık dolgusu uygulaması da kişiye özel planlanan bir uygulama.

Yüzdeki tüm yaşlı ve yorgun ifadeyi yok eden gözaltı ışık dolgusu, oldukça kısa sürede uygulanması, acısız, ağrısız olması ve göz altı morluklarında neredeyse tamamen çözüm sağlaması açısından çokça tercih edilen ve çok kez yaptığım bir uygulama. İşlem sonuçlarından aldığımız memnuniyet oranı da çok yüksek. Dolayısıyla göz çevresi problemleri için ben kesinlikle öneriyorum.”

 

“Gözaltı ışık dolgusu oldukça kısa süren ve konforlu bir işlem”

Özellikle iğneli işlemlerde birçok kişi uygulamaya endişeyle ve hatta belki biraz da korkarak yaklaşıyor. Ancak gözaltı ışık dolgusu işleminde endişe ve korkuya hiç gerek yok. Aklında hala bu konuya ilişkin soru işaretleri olan okuyucularımız için Op. Dr. Leyla Arvas gözaltı ışık dolgusu işleminin nasıl gerçekleştirildiğini anlattı:

“Yaptığımız işlem ne olursa olsun, hastamızın uygulama sürecini konforlu bir şekilde geçirmesi bizim için çok önemli. Gözaltı ışık dolgusu uygulamasında da durum böyle. Zaten bu işlem oldukça kısa süreli. Ortalama 15 ila 20 dakikalık bir süre içerisinde tamamlıyoruz. Uygulamanın konfor seviyesini şöyle belirteyim; kişi işlem sonrası hemen günlük işlerine geri dönebiliyor ve rutinine devam edebiliyor.

Uygulamanın aşamaları da oldukça basit. Öncelikle, hastamızın işlem esnasında duyduğu acı ve ağrıyı minimuma indirmek amacıyla bölgeye lokal anestezik bir krem sürerek uyuşma sağlıyoruz. Sonrasında bölgeyi antiseptik solüsyonlar ile temizliyoruz. Bu işlemin ardından oldukça ince uçlu iğneler ile gözaltı bölgesine hyaluronik asit enjekte ediyoruz. Buradaki dolgu maddesinin miktarını kişinin ihtiyacı doğrultusunda belirliyoruz. Ve bu şekilde işlem sonlanmış oluyor. Uygulama sonrası dinlenmek ya da istirahat gerekmiyor ve etkiler hemen kendini göstermeye başlıyor.

Oldukça kısa süren ve hasta için çok konforlu olan gözaltı ışık dolgusu işleminde, korku ve endişeye hiç gerek yok. Özellikle alınacak sonuçları ve işlemin yüze yansımasındaki avantajları düşündüğünüzde, memnuniyetle kliniğimizden ayrılabileceğiniz bir dokunuş.”

 

Gözaltı ışık dolgusu yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmek gerekiyor?

Gözaltı ışık dolgusu yan etkisi olmayan bir uygulama. Bazı kişilerde uygulama sonrasında bölgede hafif bir morarma ve ödem gözlemlenebiliyor. Bu son derece olağan ve geçici bir durum.

Gözaltı ışık dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da var. Örneğin aynı gün içerisinde bölgeye su temas ettirilmemeli, krem sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı. Enfeksiyon riski göz önüne alınmalı ve bölge mutlaka hijyenik tutulmalı. İşlemden sonraki birkaç gün solaryum, hamam yada sauna gibi ortamlara gidilmemeli, deniz veya havuza girilmemeli, ağır efor gerektiren aktiviteler gerçekleştirilmemeli. Bölge, güneş ışınlarına doğrudan maruz bırakılmamalı ve korunmalı.

Ödem oluştuysa, tuz tüketimi kesilmeli, bol bol su tüketilmeli, ödem tutan gıdalar yenmemeli ve hafif tempolu yürüyüşler yapılmalı.

Eğer işlem sonrasında doktorunuzun önerilerine kulak verir ve gerekenleri yaparsanız gözaltı ışık dolgusundan beklediğinizin de üzerinde başarılı sonuçlar almamanız için bir neden kalmıyor…

Siz de gözaltı ışık dolgusu yaptırarak daha genç ve dinamik bir görünüme sahip olmaya karar verdiyseniz, gözaltı ışık dolgusu ile ilgili detayları öğrenmek, gözaltı ışık dolgusu fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Op. Dr. Leyla Arvas’a ulaşın veya www.drleylaarvas.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın… 

 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas