DOLAR
32,5516
EURO
34,9670
ALTIN
2.423,82
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?

Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
07.10.2022 19:37
1.540
A+
A-

Fotoğraf çekmeye yeni başlayacak olanlar, tam olarak neye ihtiyaçları olduğunu bilmediği için hangi fotoğraf makinesini almalıyım sorusuna yanıt arar. Bu soruya fotoğraf eğitmenlerinden ve profesyonel fotoğrafçılardan farklı yanıtlar gelebilir. Fotoğraf makinelerinin yeni teknolojilerle birlikte her geçen gün yenilenmesi ve gelişmesi, seçim yapmayı da zorlaştırır.

Canon, Nikon, Sony, gibi markalar dijital fotoğraf makineleri seçenekleri ile sektörün nabzını tutan önemli isimlerdir. Üstün özelliklere sahip fotoğraf makineleri ile fotoğrafçılık alanında da yaşanan gelişmelere destek olurlar. Oldukça çeşitli olan fotoğraf makineleri içinden seçim yapmak çok zor olabilir. İlk kez fotoğraf çekmeye başlayacaksanız, profesyonel fotoğraf makinesi ile başlamak zorlanmanıza sebep olabilir.

Bu nedenle yeni başlayan amatör fotoğrafçıların başlangıç seviyesindeki fotoğraf makineleri ihtiyaçları büyük oranda karşılayacaktır. Birçok markayı bir araya getiren Fotografium, ihtiyacınız olan tüm fotoğraf makineleri ile buluşmanızı sağlıyor. Beğendiğiniz makineleri incelemek için zaman kaybetmeyin!

Amatör Fotoğrafçılar İçin Fotoğraf Makinesi Önerileri

Dijital fotoğraf makineleri, profesyonel ve başlangıç seviyesi olarak iki farklı kategoriye ayrılır. Profesyonel fotoğrafçılar için profesyonel fotoğraf makinesi seçenekleri çok daha üstün teknik özelliklere sahiptir. Amatör fotoğrafçılar ise henüz çok az konuda bilgi sahibi olduğu için başlangıç seviyesi makineleri tercih etmelidir.

Fotoğraf makinelerinin fiyatları taşıdıkları özelliklere göre değişiklik gösterir. Aynalı ve aynasız fotoğraf makineleri kendi aralarında farklı fiyatlara sahiptir. Dslr kamera özelliği gibi çeşitli gelişmiş özelliklere sahip olan makineler diğer makinelerden farklı fiyat aralıklarında kullanıcıya sunulur. DSLR fotoğraf makinelerini dikkat çeken en belirgin özelliği, vizörden baktığınızda tam olarak çekeceğiniz görüntüyü görmenizdir.

24×36 mm olan bu ebat, full frame olarak adlandırılır. Bu ebattaki sensörün en önemli avantajı daha fazla ve büyük ebatlı pixele sahip olması sebebi ile ışığı ve içinde taşıdığı renkleri daha çok emmesidir. Daha gerçekçi fotoğraflar ortaya çıkmasını sağlar. Profesyonel fotoğraf makinelerinin video performansları da daha kalitelidir. Bu sensörler sayesinde yüksek ISO değerleri kullanılabilir ve düşük kumlanma olur.

Canon ve Sony gibi markalar başta olmak üzere tüm SLR fotoğraf makinesi üreten markalar aynasız fotoğraf makinelerinde yapılandırdıkları küçük gövdelerde full frame sensör kullanımı ile üst seviye performans sunar. Canon m50 modeli bunlara iyi bir örnektir.

Fotoğraf Makinesi Fiyatları

Profesyonel fotoğraf makinesi seçimlerini en çok etkileyen unsurlardan biri makinelerin fiyatlarıdır. Seçimleriniz sırasında beklediğiniz özellikler ve fiyat karşılaştırması yaparsanız, işiniz çok daha kolaylaşır. Profesyonel fotoğraf makineleri, sensör ebadı en büyük boyutta olan makinelerdir.

Diğer makinelerinde ise vizörden gördüğünüz ile objektifin gördüğü görüntü arasında küçük de olsa farklar vardır. DSLR fotoğraf makineleri aynalı sisteme sahip oldukları için bu farkı ortadan kaldırır. Dolayısı ile fiyatları da diğerlerine göre farklıdır. Fotoğraf makinelerini fiyatının belirlenmesinde bir diğer önemli etken de marka değeridir. Markalara göre fiyatlarda değişiklik gösterir.

Fotografium fotoğraf makinesi kategorisi içinde yer alan dünyaca ünlü markaların, çeşitli özelliklere sahip fotoğraf makineleri içinden seçim yapmak istiyorsanız, en uygun fiyatlarla buluşmaya hazır olun’ Beklentilerinize en uygun ürünlere, kaliteli hizmet anlayışından ödün vermeyen Fotografium sayesinde ulaşabilirsiniz.