DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hafta Sonu İstanbul’da Çocukla Gidilebilecek 11 Yer

Hafta Sonu İstanbul’da Çocukla Gidilebilecek 11 Yer
28.11.2022 16:45
1.269
A+
A-

Hafta sonları İstanbul’da çocuklarıyla birlikte gezmek ve çeşitli aktiviteler yapmak isteyen anne-babalar için seçenekler oldukça fazla. Piknik alanları ve ormanlar hem kısa hem de uzun soluklu yürüyüşler için uygun. Hatta birçok ormanda yürüyüş ve koşu parkurları da var. Bunun haricinde çocuklara özel içeriklerin yer aldığı sinema salonları ya da oyuncak müzeleri tercih edilebilir. Çevre şehirlerden hafta sonuna küçük bir İstanbul kaçamağı yapmak isteyenler, İstanbul otelleri sayfası üzerinden şehirdeki otelleri listeleyip filtreleyebilir ve daha en uygun seçeneklere göz gezdirebilirler.

 

Hafta sonu, İstanbul’da çocuklarla gidilebilecek yerleri sizlerle paylaşıyoruz…

 

1- Rahmi Koç Müzesi

 

Türkiye’de sanayi, ulaşım ve iletişim tarihine odaklanan eserlerin yer verildiği Rahmi Koç Müzesi, çocukların ilgisini çekebilecek oldukça fazla eser barındırıyor. Aynı zamanda Renkli Matematik Dünyası olarak geçen bölümde deneysel çalışmalar da yer alıyor.

 

2- İstanbul Akvaryum

 

Farklı türdeki canlıları görerek detaylı bilgi edinmek çocukların gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Florya’da bulunan İstanbul Akvaryum’a gidebilir, burada çocuklara özel olarak hazırlanan bölümde helikopter turu yapabilirsiniz. İstanbul Akvaryum’un aynı zamanda dünyanın en büyük tematik akvaryumu olduğunu da ekleyelim.

 

3- Darıca Hayvanat Bahçesi

 

Kuş cenneti ve botanik bahçe olarak da hizmet veren Darıca Hayvanat Bahçesi, hemen her yaştan çocuk için uygun. Hafta sonu gezisinde bol aktiviteli bir gezi turunda listede bu hayvanat bahçesinin de mutlaka olması gerekiyor.

 

4- İstanbul İllüzyonlar Müzesi

 

Beyoğlu’nda bulunan illüzyonlar müzesi, keşfe açık büyüleyici birçok görsel barındırıyor. Özel olarak çocukların bilişsel gelişimini farkındalığını artırmak isteyenler, yolunu İstanbul İllüzyonlar Müzesi’ne düşürmeli.

 

5- Miniatürk

 

Hem Türkiye hem de Osmanlı’nın toplamda 128 maketinin sergilendiği Miniatürk, aslında büyükçe bir açık hava müzesi de denilebilir. Eserler arasında Ayasofya, Galata Kulesi, Safranbolu Evleri, Boğaz Köprüsü ve Nemrut Dağı Kalıntıları bulunuyor. Ama az önce de bahsettiğimiz üzere liste epey kabarık. Çocuklarınızla verimli bir gün geçirmek için Miniatürk’ü de ziyaret edebilirsiniz.

 

6- Ters Dünya İstanbul

 

İstanbul’da birkaç farklı noktada yer alan Ters Dünya, tamamen ters duran bir ev deneyimi sunuyor. Hiç görmediğiniz açıdan göreceğiniz eşyalar ve onlarla birlikte çekeceğiniz fotoğraflar sizi çok eğlendirecek emin olabilirsiniz.

 

7- Vialand

 

Türkiye’nin en önemli tema parklarından biri olan Vialand, tamamen eğlence odaklı bir yer. Yani aslında tam da çocuklarınıza göre. Ama burada yetişkinler için de bir dizi oyuncak mevcut. Çocuklarınızla birlikte siz de benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

8- Atatürk Arboretumu

 

Belgrad Ormanı’na çok yakın bir konumda yer alan Atatürk Arboretumu, çok fazla bitki çeşitliğinin olduğu; yazın rengarenk açan ağaçlarla şenlenen, kışın da dökülen farklı tonlardaki yapraklar sebebiyle büyüleyici bir manzaraya kavuşan müthiş bir bölge.

 

9- İstanbul Kelebek Çiftliği

 

Beykoz’da kurulan ve Türkiye’nin ilk kelebek çiftliği olarak hizmet veren bu işletmenin hem siz hem de çocuklarınızın ilgisini fazlasıyla çekecek. Toplamda 5 dönümlük bir alana kurulan çiftlik, farklı türdeki gelebekleri doğal ortamlarında görüntülemeyi ve bilgi almayı sağlıyor.

 

10- Panorama 1453 Tarih Müzesi

 

Topkapı Kültür Parkı bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin ilk panoramik müzesi olarak hizmet veren Panorama 1453 Tarih Müzesi; atlar, mehter ve top atışı sesleriyle aslında savaş ortamının birebir yansımasını gösteriyor. Ayrıca dikkatli baktığınızda uzaklardaki İstanbul surlarını da görebilirsiniz.

 

11- Yerebatan Sarnıcı

 

2022 yılında yenilenerek tekrardan ziyarete açılan Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Meydanı’nda yer alıyor. Burada İstanbul’un dehlizlerine gireceğiniz gibi, belirli zamanlardaki ışık gösterilerini izlemeye de gelebilirsiniz.

 

Evet; İstanbul’da çocuklarla birlikte gezip görülebilecek yerlerin sayısı oldukça fazla. Listedekilerin haricinde Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’ni, Legoland’ı, Dolmabahçe Sarayı’nı ve Belgrad Ormanı’nı tercih edebilirsiniz. İstanbul’daki uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için de İstanbul pansiyonları sayfasına bakabilirsiniz.